12:04, 15 Aprilie 2010 publicat în Casa-Gradina

Se observa o preferinta pentru simplitate si pentru amenajarile traditionale, create in jurul familiei si preferinta pentru crearea unui decor intim, linistitor si personalizat, care resimte influentele etnice. Accesoriile si obiectele de mobilier sunt simple si accentueaza conceptul de natural, fiind realizate din lemn, piele, metal, ceramica si textile tricotate, plasticul, vedeta anului trecut, fiind inlaturat.

Dupa cum v-am prezentat intr-un articol precedent, tendintele acestui an aduc in prim plan culori revigorante precum turcoazul, verdele sau galbenul. Fiind marcate de prezenta acestora, tendintele anului 2010 includ preferinta pentru un decor intim, linistitor si personalizat, care resimte influentele etnice.

Design-ul interior nu presupune numai respectarea indeaproape a regulilor de compozitie a culorilor; acesta se refera la stilul de amenajare al unei incaperi, la amprenta personala pe care aceasta o capata, la alegerea si alaturarea potrivita a pieselor de mobilier si, implicit, la modul de percepere a spatiului rezultat. Cu siguranta, a schimba aspectul locuintei in conformitate cu tendintele fiecarui an nu este un lucru la indemana oricui, insa, cu doar cateva accente, acesta se poate schimba in totalitate si fara a depune foarte mult efort.

Asemenea celor in materie de culori, tendintele acestui an, in design-ul interior, sunt puternic influentate de problemele financiare cu care ne confruntam si sunt consecinta evidenta a bugetului limitat, constrans de factorii sociali, si a dorintei aprige de reintoarcere la natural. Se observa o preferinta pentru simplitate si pentru amenajarile traditionale, create in jurul familiei. Avantajul major pe care il prezinta tendintele din acest an este faptul ca nu se renunta la mobilierul vechi, ci se reconditioneaza. Astfel, piesele vintage sunt combinate cu cele contemporane, contrast ce va anima incaperea, rezultatul fiind unul inedit.

Citeste si:
Bronhokir - gamă de siropuri de tuse la PLIC, gata dozat și mereu...
Bronhokir - gamă de siropuri...

Texturile sunt cat mai fluide, in combinatii neasteptate, in vreme ce covoarele sunt reflectia celor traditionale romanesti: revenirea carpetelor impletite, in culori cat mai vesele, sau a blanurilor are rezonanta pe intreaga piata mondiala.

Accesoriile si obiectele de mobilier sunt simple si accentueaza conceptul de natural, fiind realizate din lemn, piele, metal, ceramica si textile tricotate, plasticul, vedeta anului trecut, fiind inlaturat. Obiectele finisate cu materiale si culori metalice reda incaperii o imagine stralucitoare si luxoasa. Draperiile de catifea, elegante si care confera profunzime incaperii, sunt alaturate oglinzilor, candelabrelor sau abajururilor din materiale naturale.

Citeste si:
Tendințele pentru 2021. Stiți ce nu trebuie să vă lipsească din...
Tendințele pentru 2021. Stiți...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri