Inflația este un subiect de prim-plan în spațiul public nu doar în România, ci în cele mai multe țări de pe glob. Din păcate, puterea de cumpărare a populației scade din cauza unui cumul de factori, printre care amintim creșterea prețurilor la energie și materii prime, blocajele din transporturi internaționale și tulburențele de pe piețele financiare și valutare.

În acest context, este firesc ca oamenii să încerce să facă economii, să evite unele cheltuieli pentru a le suporta mai bine pe cele absolut necesare. Bunurile de folosință îndelungată, precum electronicele și electrocasnicele, implică un efort financiar mai mare la achiziție. Astfel, asemenea cumpărături sunt tot mai des amânate sau se optează pentru produse cât mai ieftine. O variantă des întâlnită, foarte practică, este și plata în rate, prin diverse tipuri de credite online sau împrumuturi clasice, credite de nevoi personale.

Mai frecvent decât în mod obișnuit se analizează varianta second hand pentru achizițiile de produse electronice și electrocasnice. Poate fi vorba despre smartphone-uri, laptopuri, televizoare, tablete, mașini de splălat rufe sau vase, aparate frigorifice, aparate de gătit, diverse electrocasnice mici de bucătărie (blender, robot de bucătărie, storcător de fructe) sau de îngrijire personală (epilator, ondulator de păr etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

La prima vedere, este avantajos să cumperi produse care nu sunt noi, vândute de alți utilizatori. Dacă se alege o astfel de variantă, trebuie căutate prețuri cât mai mici în raport cu cele ale produselor noi, pentru a merita riscul. În același timp, prețurile mult prea reduse pot fi semnul unor probleme tehnice sau a altor aspecte de evitat. Un astfel de proces necesită maximă atenție la detalii - nu doar cu privire la produs, ci și la vânzător. Mai indicat este să se caute comercianți care vând în mod direct produse second hand, de exemplu telefoane mobile recondiționate, cu garanție comercială.

Un alt pont pentru a beneficia de prețuri mai reduse: alegerea de produse electronice și electrocasnice resigilate. Acestea sunt produse noi, care au fost fie afișate în showroom-uri, fie au fost testate pe termen scurt și returnate de alți utilizatori, de obicei din motive de preferințe personale destul de subiective. Unele produse resigilate nu mai au ambalajul original, prezintă mici urme de utilizare (în procesul de testare) sau mici deformări estetice. Este un compromis, pentru a obține un preț mai bun. Produsele resigilate sunt comercializate cu garanție completă, la fel ca produsele noi.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

În general, se recomandă cumpărarea de produse noi, din magazine de încredere, pentru a beneficia în mod garantat de produse fără defecte, care vor rezista pe termen lung. Produsele noi sunt de obicei produse de ultimă generație, care folosesc tehnologii de ultimă oră, aduc facilități de top și reduc consumul de energie electrică.

O altă idee practică este folosirea programelor de buy-back, adică să dai la schimb un produs vechi atunci când cumperi unul nou. Unele magazine electroIT propun astfel de programe foarte utile pentru clienți. De asemenea, există programul Rabla pentru Electrocanice, unde se pot cumpăra cu discount semnificativ (pe baza unui voucher valoric oferit de stat) diverse produse precum mașini de spălat, aparate frigorifice sau aparate de aer condiționat.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Sursa foto: Whitepress


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri