Perdelele constituie, insa, solutia cea mai eleganta de a rezolva problemele legate de intimitatea locuintei si, totodata, si o metoda accesibila de a redecora un spatiu. Perdelele pot schimba intr-o proportie foarte mare imaginea unei incaperi, incapere pe care o defineste in intregime.

Unul dintre cele mai importante aspecte referitoare la achizitionarea unei perdele este, cu siguranta, alegerea potrivita a materialului. A fi in pas cu moda si a alege materialul potrivit nu sunt intotdeauna o etapa usoara. Perdeaua este menita sa aduca in locuinta noastra un plus de caldura, intimitate si, nu in ultimul rand, eleganta. In functie de camera in care urmeaza sa le amplasati, trebuie sa avem grija ca acestea sa se asorteze si sa se potriveasca cu restul incaperii. In ceea ce priveste materialele, oferta este foarte generoasa. Puteti, asadar, achizitiona perdele din in, matase, bumbac, brocart, damasc sau voal. Cele din organza sunt foarte des intalnite, fiind un material usor si diafan, ce nu necesita o ingrijire speciala.

Alege perdeauna in functie de specificul camerei

Pentru a face o fereastra sa para mai inalta, alegeti o perdea lunga, insa aveti in vedere faptul ca o perdea care atarna pe podea creeaza imaginea unei camera joase. Pentru a ingusta o fereastra, perdeaua trebuie sa fie plasata doar in dreptul acesteia, o perdea foarte densa imbogateste fereastra, iar cea cu falduri rare usureaza peretele respectiv.

Perdelele scurte sunt indicate ferestrelor mici si daca abordati un stil rustic. In acest caz, ele vor cadea pana in dreptul pervazului sau putin mai jos de acesta. O perdea grea va crea o atmosfera mai apasatoare, insa o puteti utiliza in incaperile mari si spatioase. Daca incaperea este mica, este recomandabil sa puneti perdele doar in dreptul ferestrei si veti obtine un spatiu aerisit. Trebuie tinut cont de numarul faldurilor, intrucat o perdea saraca in falduri capata un aspect neplacut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

In ceea ce priveste culorile, designerii propun o gama foarte vasta. Pentru o incapere cu personalitate, alegeti culori contrastante si vibrante. Perdelele simple, intr-o singura culoare, permit alaturarea unor draperii cu o anumita tematica. In cazul in care alegem o perdea in dungi sau cu motive florale, va trebui sa echilibrati aspectul intregului ansamblu, incercand sa introduceti aceeasi tema sub forma unor perne, cuverturi sau alte articole decorative. Echilibrul nu se refera numai la tematica, ci si la material si paleta cromatica si trebuie evitata alaturarea mai multor motive decorative, riscand sa incarcati camera. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste sistemul de prindere, puteti opta pentru sina sau galerie, in functie de stilul abordat.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri