Actul de a gati constituie, in zilele noastre, o arta in adevaratul sens al cuvantului. Indiferent de dificultatea mancarurilor pe care le gatim, bucataria reprezinta un adevarat sanctuar pentru multi dintre noi, o oaza de relaxare si detasare. Insa pentru ca toate aceste procese sa se desfasoare in buna lor ordine, este foarte important ca micul nostru loc sacru sa fie accesorizat ca atare si fiecare detaliu sa fie bine pus la punct. Intrucat este o zona in care toate simturile ne sunt stimulate, de la miros, la tactil si auditiv, este imperios ca aceasta sa se adapteze nevoilor noastre, iar energiile sa circule armonios.
Din moment ce Feng Shui presupune un echilibru intre starile interioare si lumea din jurul nostru, principiile acestuia se pot aplica inclusiv cand ne amenajam bucataria. Unul dintre scopurile acestei arte este acela de a aduce bucurie si liniste in viata noastra si, fara sa ne dam seama, cele mai mici detalii contribuie la starea noastra de spirit, tocmai de aceea trebuie sa avem in vedere cum pozitionam fiecare element in bucatarie. Daca prepararea, cat si consumul alimentelor se desfasoara armonios, implicit, ele vor fi propice si energetic.
Bucataria apartine elementelor Foc si Apa, elemente de care avem nevoie, insa pe care trebuie sa le separam, pentru a nu se anula. Un prim factor de care trebuie sa tinem cont in momentul in care ne amenajam bucataria este faptul ca aceasta ar trebui sa fie incaperea cea mai curata si ordonata din intreaga casa. Dezordinea nu este permisa intr-un astfel de loc, iar toate obiectele de care nu va folositi trebuie inalturate, la fel si cele sparte sau ciobite, intrucat aduc ghinion.
Bucataria trebuie sa aiba forma dreptunghiulara sau patrata si sa fie cat mai spatioasa si aerisita. Daca dispuneti de o bucatarie mica, puteti crea senzatia de largime apeland la oglinzi, pe care le veti amplasa in locuri strategice. De asemenea, aceasta trebuie sa fie bine luminata si ventilata. Puteti opta pentru becuri cu neon, deoarece acestea consuma foarte putina energie.Aragazul, reprezentant al elementului Foc, detine un rol important in decorarea bucatariei: bucatarul transmite prin ceea ce a gatit propriile sentimente si impresii. Aragazul trebuie sa fie intotdeauna curat si sa fie amplasat astfel incat persoana care gateste sa aiba o buna vizibilitate asupra usii. In cazul in care nu se poate realiza acest lucru, se poate amplasa o oglinda pe peretele din spatele aragazului. Un lucru de evitat este asezarea sa langa chiuveta sau fata in fata cu ea, creandu-se un conflict energetic. Astfel, va trebui sa existe o distanta de minimum un metru intre cele doua obiecte pentru a obtine un echilibru. Alte obiecte ce nu trebuie amplasate langa aragaz sunt frigiderul si masina de spalat. O regula ar fi aceea ca aragazul nu trebuie sa se afle langa fereastra, intrucat vantul ca perturba energia data de aragaz, si nici in linie cu usa, din acelasi motiv.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români