10 Martie 2021 publicat în Casa-Gradina 19 share-uri

Dacă decizi că nu mai are rost să amâni procesul de achiziționare a unui apartament, poți să planifici acest demers în cele mai mici detalii.

Într-un poem extrem de apreciat în lumea întreagă, „Orice femeie”, scris de poeta americană Pamela Redmond Satran, sunt enumerate obiectele pe care ar trebui să le aibă orice Evă odată cu trecerea timpului. Cu versurile „Orice femeie ar trebui să aibă/ Suficienţi bani pentru a se muta oricând/ şi a-şi închiria un spaţiu, chiar dacă/ N-ar vrea s-o facă niciodată/ Sau nici măcar n-are nevoie…” debutează poezia, iar recomandările nu sunt așezate sub cupola unui imperativ autoritar, ca o literă de lege. Dacă deja ai o stabilitate financiară și te-ai săturat de mutările dintr-un cămin în altul, poate ar fi timpul să nu excluzi perspectiva de a te așeza la casa ta.

E posibil să ai convingerea că după această criză sanitară prețul locuințelor va scădea în următoarea perioadă, însă previziunile experților din imobiliare nu sunt optimiste în acest sens, având în vedere că prețul apartamentelor din luna ianuarie a anului 2021 este semnificativ mai mare raportat la cel de anul trecut, din aceeași perioadă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Așadar, dacă decizi că nu mai are rost să amâni procesul de achiziționare a unui apartament, mai ales dacă locuiești în București, unul dintre orașele cu cele mai scumpe chirii la nivel național, poți să planifici acest demers în cele mai mici detalii.

Iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi astfel încât să faci cea mai bună alegere:

Sursă foto: Photo by Nick Hillier on Unsplash

Căutarea celor mai bune alternative

Având în vedere că achiziționarea unei case reprezintă un proces responsabil, e necesar să îți faci temele înainte. În acest sens, este necesar să te interesezi serios și să sondezi ofertele, să cauți în mod susținut apartamente de vanzare bucuresti și să compari prețurile în funcție de zonă, accesibilitate privind mijloacele de transport în comun, parcuri, școli și supermarketuri. Un pas preliminar ar fi să scapi de datorii înainte de a profita de oportunitățile unor programe ca “Noua Casă” sau de accesarea unui credit ipotecar.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Simulare la bancă

Pentru a avea o viziune cât mai clară asupra împrumutului pe care-l poți accesa, e necesar, chiar dacă ești indecisă, să mergi la o bancă și să faci o simulare de broker de credite. Un expert cu experiență în asemenea tranzacții va calcula exact suma pe care o poți contracta, în funcție de veniturile tale, durata împrumutului și valoarea avansului. În privința ultimului aspect menționat, în cazul în care poți accesa un credit ipotecar, un avans cât mai mare va influența în mod semnificativ valoarea ratei lunare. Dacă ai posibilitatea, fii deschisă cu familia și împărtășește planurile tale și poate părinții te vor ajuta cu o sumă semnificativă de bani.

Identificarea unui creditor

Indiferent de banca la care ai fost să-ți faci simularea de acordare a creditului, nu te limita la prima ofertă. Atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, nu toate băncile oferă condiții similare. În acest sens, pentru a alege cel mai bun creditor, este esențial să te informezi cât mai mult. Așadar, este momentul să intri pe site-urile băncilor din România și să compari pachetul oferit de fiecare pentru accesarea unui credit imobiliar. E de preferat să te orientezi către o dobândă fixă, de preferat calculată în lei. Cam o dată la trei luni, portofoliile se schimbă, așadar dacă nu te decizi în acest interval, va fi necesar să reaccesezi site-urile băncilor. De asemenea, ia din timp legătura cu o agenție imobiliară pentru a te asigura că vei fi ghidată de un specialist.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

După cum poți observa, procesul de cumpărare a unui cămin nu este chiar deloc simplu, însă dacă te vei organiza nu vei avea nicio problemă în acest sens.

Sursă foto fr si main: Photo by John Tuesday on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri