Dacă te afli la etapa alegerii parchetului potrivit, îți oferim câteva detalii de care trebuie să ții cont:

Știm vorba aceea: „Iarna car și vara sanie”. Chiar dacă zilele acestea caniculare ne fac să ne dorim un loc răcoros, nu să ne gândim la căldură, ușor, ușor toamna se apropie și este indicat să montăm din timp sistemele de încălzire în locuință, mai ales atunci când optăm pentru unul prin pardoseală. 

Instalarea unui astfel de sistem este o operațiune elaborată și implică mai mulți pași: alegerea centralei termice, alegerea tipului de încălzire prin pardoseală (cu apă, printr-un sistem de conducte sau cu covoare electrice), dimensionarea corectă a volumului de materiale, montarea sistemului, turnarea șapei, alegerea și montarea pardoselii potrivite. Dacă te afli la etapa alegerii parchetului potrivit, îți oferim câteva detalii de care trebuie să ții cont:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Ce caracteristici trebuie să urmărești

Când alegem parchetul potrivit pentru încălzirea în pardoseală este bine să ținem cont de rezistența termică, cea la trafic și grosimea parchetului. De regulă, rezistența termică este influențată de grosimea pardoselii. Astfel, recomandat este să alegi un parchet de minimum 8 mm. Un alt factor care trebuie urmărit este stabilitatea dimensională, care reprezintă capacitatea materialului de a rezista în condiții de umezeală, foarte importantă pentru încălzirea în pardoseală. Un tip de parchet care respectă toți acești factori este cel triplustratificat. Are o stabilitate dimensională bună, mai ales esențele de lemn exotice (kempas, cumaru, ipe),  oferă un grad înalt de stabilitate, dar și frumusețea și căldura naturală a lemnului. Poate fi încadrat cu ușurință în majoritatea stilurilor de amenajare și se întreține ușor. Alte avantaje atunci când alegi parchet triplu stratificat sunt:

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline
  • poate să fie refinisat, ceea ce permite schimbarea aspectului încăperii în care este montat;
  • este durabil și poate fi refinisat ușor în cazul în care, cu timpul, vor apărea mai multe zgârieturi sau defecte;
  • oferă izolare termică și fonică superioare.

Cum alegi culoarea potrivită

Când vine vorba de alegerea culorilor parchetului, regula este destul de simplă. Nuanțele închise, întunecate, cum ar fi nucul sau stejarul închis, sunt potrivite în camerele mari și bine luminate, unde este nevoie de un element care să creeze o atmosferă mai intimă, mai restrânsă. În încăperile mari, parchetul în nuanțe închise oferă acea atmosferă „cosy”, călduroasă și o ambianță plăcută.

Dacă spațiul nu este foarte generos, este mic și slab luminat, recomandat este să alegi un parchet în nuanțe și culori mai deschise, naturale, cum ar fi bej, stejar deschis sau arțar, care ajută la extinderea vizuală. Un alt avantaj al pardoselii în culori deschise este acela că oferă camerei eleganță și un aer curat, aerisit, evidențiind contururile mobilierului și al accesoriilor.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Alege servicii de montaj de calitate

După ce ai ales parchetul potrivit, alege cu grijă adezivul și accesoriile necesare pentru montare. Chiar dacă materialele de calitate pot avea un preț mai ridicat, de multe ori acestea sunt și mai durabile, având o garanție de viață mai lungă. De asemenea, poți discuta cu producătorii și comercianții de parchet pentru a putea determina dacă alegerea făcută de tine se potrivește cel mai bine cu tipul de sistem pe care îl vei monta. Nu în ultimul rând, apelează la o echipă cu experiență pe mâinile căreia poți lăsa cu încredere proiectul și toate etapele montajului sistemului de încălzire prin pardoseală. Este important să alegi serviciile de montaj de calitate oferite de o firmă specializată care oferă și garanție pentru lucrare.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Câștigând tot mai mult teren, încălzirea prin pardoseală garantează confortul, un aspect plăcut locuinței, durabilitate și serviciu de calitate. Majoritatea utilizatorilor susțin faptul că investiția merită și nu vei avea niciun fel de problemă dacă toate etapele proiectului sunt realizate cu atenție, răbdare, cu ajutorul specialiștilor și cu materialele potrivite.

Sursa foto: By REDPIXEL.PL / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri