Câteva dintre beneficiile pe care ți le oferă diverse modele de centrale termice:

Instalarea unei centrale termice îți oferă control deplin asupra ambianței din locuința ta. În condițiile în care sistemul centralizat de termoficare este expus avariilor ce provoacă disconfortul întreruperii apei calde menajere sau a căldurii în casă, iar costurile pe timp de iarnă sunt ridicate, tot mai mulți români optează pentru o instalație de încălzire individuală. 

Întrucât ne aflăm în perioada anului în care luăm în calcul achiziția unui echipament de încălzire, îți prezentăm câteva dintre beneficiile pe care ți le oferă diverse modele de centrale termice

În cazul centralelor termice, condensarea (sau condensația) este rezultatul cercetărilor efectuate de producătorii de echipamente pentru îmbunătățirea randamentului și eficienței energetice. Prin acest principiu se poate ajunge la depășirea procentului de 100% în cazul eficienței centralei termice prin valorificarea vaporilor de apă eliberați de gazele arse. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Centralele termice clasice eliberează gazele arse prin tirajul natural sau forțat, în timp ce cazanele cu condensare folosesc un schimbător primar de căldură pentru a pune această energie termică la dispoziția instalației de încălzire. Ținând cont de faptul că în camera de ardere se pierdea aproximativ 10-12% din energie prin eliberarea vaporilor de apă, acest procent se adaugă la randamentul termic inițial.

Randament și eficiență sporită

Prin adăugarea energiei suplimentare la agentul termic transmis către calorifere sau radiatoare, centralele termice în condensare se dovedesc a fi foarte eficiente. Utilizarea căldurii existente în vaporii de apă ce urmau a fi evacuați înseamnă un consum mai mic de combustibil și implicit o reducere a facturii lunare la energie termică. 

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Diferența de consum lunar între o centrală în condensare și una clasică, convențională, este de până la 30% în favoarea acestui sistem. În felul acesta, beneficiezi de mai multă căldură cu mai puțini bani.

Sisteme prietenoase cu mediul înconjurător

Datorită sistemului de condensare a centralelor termice, consumul de gaz metan a scăzut cu până la 25%. Dincolo de facturile mai mici la energie, acest lucru se răsfrânge și asupra mediului înconjurător. Vaporii de apă care erau eliminați prin diferite sisteme de tiraj influențau, de asemenea, mediul natural. 

Normativele europene în domeniu i-au obligat pe producătorii acestor echipamente să inoveze în proiectarea unei aparaturi cât mai puțin nocive pentru mediu, astfel că emisiile de noxe sunt din ce în ce mai reduse. Încălzirea locuinței tale devine astfel nu doar economică, ci și ecologică.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Compatibilitate cu tehnologii de ultimă generație

Într-o lume în care telefonul inteligent, tableta sau calculatorul îți permit să controlezi de la distanță tot mai multe dispozitive, tocmai instalația care îți oferă confortul de acasă nu putea lipsi din această listă. Cu ajutorul unor sisteme inteligente, poți controla temperatura de acasă oriunde te-ai afla, prin intermediul unor aplicații dedicate. 

Valorificarea acestor opțiuni de conectivitate prin control de la distanță te ajută să creezi un mediu plăcut de dinainte să treci pragul casei tale, când te întorci de la serviciu sau dintr-o călătorie, cu un consum de energie eficient. În ceea ce privește panoul de control al centralei, ai de ales între modele digitale cu ecran tactil și cu un design care se potrivește stilului casei tale.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Alegerea unei instalații de calitate pentru producerea apei calde menajere și a căldurii din casa ta este o investiție amortizată între 2 și 4 ani, în funcție de suprafața locuinței. Centrala termică în condensare îți oferă randament și eficiență sporită, compatibilitate cu aparatura inteligentă, în condiții de protejare a mediului înconjurător și cu costuri mici la factura de energie.

Foto fr si main: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri