Iată tot ce trebuie să știi despre cum să îți îngrijești corect autoturismul:

Să ai mașina în service pentru o lungă perioadă de timp este un adevărat coșmar. Dacă vei avea grijă de ea și vei verifica unele aspecte, ai putea evita probleme grave. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să îți îngrijești corect autoturismul.

Verifică, verifică, verifică

Înainte de a te urca la volan, este bine să verifici câteva aspecte vizuale. În primul rând, trebuie să te uiți la cauciucuri, să nu fie dezumflate. De asemenea, ai grijă la becurile de avertizare din bord, care ar putea semnala o eventuală defecțiune tehnică, nivelul scăzut de ulei sau probleme ale farurilor.

Va trebui să apelezi și la simțurile tale. Multe dintre problemele majore pot fi evitate dacă observi din timp că ceva este în neregulă. Zgomotele ciudate, luminile slabe și manevrabilitatea scăzută sunt lucruri care trebuie să îți dea de gândit și să te facă să mergi de urgență la un service auto.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Fă-ți o listă de mentenanță

Fie că ești o persoană organizată, fie că ești mai visătoare, trebuie să pui preț pe siguranța ta la volan. Respectă datele la care sunt programate reviziile mașinii. Dacă în cazul unui autoturism nou nu este nevoie decât să verifici din când în când cartea tehnică, în cazul unei mașini mai vechi, schimbul de ulei și filtre se face din zece în zece mii de kilometri.

Nu neglija nici cauciucurile. Vei avea nevoie de anvelope auto noi după o anumită perioadă de timp. Specialiștii recomandă ca după cinci ani de utilizare să le verifici în detaliu, cel puțin o dată pe an. După zece ani de la cumpărare este obligatoriu să le înlocuiești. Chiar dacă nu sunt uzate, acestea se învechesc și nu mai dau randament.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Tot legat de anvelope, este bine să știi cum să verifici presiunea acestora și cum să schimbi o roată, în cazul unei pene:

  • Presiunea trebuie verificată o dată pe lună. Este bine să respecți parametrii indicați în cartea mașinii.
  • Pentru a rezolva o pană, trebuie să ai fie un kit de vulcanizare, fie un cric și o roată de rezervă funcțională (și aceasta trebuie verificată din când în când).

Fii pregătită pentru urgențe

Din păcate, numărul accidentelor crește de la un an la altul. Nu uita să ai în permanență trusa de prim-ajutor în portbagaj. Respectă regulile de circulație, limitele de viteză și vei fi mai în siguranță. De asemenea, atunci când pleci la un drum lung, interesează-te de condițiile meteo și de starea traseului pe care urmează să îl parcurgi. N-ai vrea să fii surprinsă de viscol. Pe timp de iarnă, este bine să ai la tine o lopată, nisip, lanțuri antiderapante, dar și o lanternă, apă, mâncare și o pătură.

Îți doresc timp… Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Acestea sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a-ți îngriji mașina așa cum se cuvine. Sperăm ca sfaturile noastre să-ți fie de ajutor.

Sursa foto: Unsplash.com/Daniela Cuevas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri