12:05, 2 Mai 2019 publicat în Casa-Gradina

La capitolul curățenie sezonieră, 48,7% dintre români iau în calcul și varianta reamenajării întregii locuințe sau doar a unei încăperi.

Comunicat de presă

Românii sunt foarte stricți atunci când vine vorba de curățenia de acasă. 35,3% dintre ei fac curat în toată casa o dată pe săptămână, în timp ce 32,1% susțin că mențin constant curățenia în locuință și că nu au o anumită zi din săptămână dedicată curățeniei. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Ajusto.ro pe un eșantion de 400 de persoane.

Citeste si:
Cum să faci curățenia de primăvară într-un timp mai scurt
Cum să faci curățenia de...

La capitolul curățenie sezonieră, 48,7% dintre români iau în calcul și varianta reamenajării întregii locuințe sau doar a unei încăperi. La polul opus, 27,4% dintre români, ar lua în calcul această variantă, doar dacă ar fi absolut necesar, iar 23,9% nici nu se gândesc la o reamenajare. Pentru ei curățenia sezonieră implică strict schimbarea garderobei în dulap și o curățenie intensă a locuinței.

Pe un top al încăperilor din locuință, cărora românii le acordă o maximă importanță în procesul de curățenie se află:

Citeste si:
De ce curatenia ne face mai fericiti
De ce curatenia ne face mai...
  1. Bucătăria - 77,1%
  2. Baia - 58,4%
  3. Dormitorul - 37,3%
  4. Livingul - 33,7%

Când vine vorba de timpul petrecut în fiecare cameră din casă, 40,8% dintre respondenți au pus pe primul loc bucătăria fiindcă acolo este locul unde se gătesc rețetele preferate și iau masa împreună cu cei dragi. 30,3% dintre români consideră dormitorul ca fiind locul preferat pentru relaxare și odihnă, în timp ce 28,9% preferă livingul, acesta fiind locul unde petrec timpul pe perioada zilei, în compania familiei sau prietenilor.

Cu toate că românii au grijă de curățenia casei lor și știu exact căror încăperi trebuie să le acorde o mai mare atenție, ar prefera să apeleze la un serviciu profesional pentru curățarea temeinică a:

Bucătăriei, ce include în mod special curățarea electronicelor, electrocasnicelor, mobilierului, gresiei, faianței etc - 57,1%

Living-ului, ce include curățarea canapelei, fotoliilor, covorului, mobilierului etc - 35,3%

Băii - obiecte sanitare, gresie, faianță - 22,1%

Dormitorului - curățarea saltelei de pat, a covorului, draperiilor etc - 18,2%

Nu dăm mai mult de 300 RON pentru un serviciu profesionist.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri