Curățenia din locuință nu este importantă doar pentru pentru confortul tău zilnic. Igiena și siguranța sănătății tale și a familiei trebuie să reprezinte priorități clare pentru tine.

De aceea, dacă în privința ordinii hainelor din dulap sau a pantofilor din holul de la intrare poți să îți asumi că vei face rabat din când în când, atunci când vine vorba despre curățenie în adevăratul sens al cuvântului, nu poți face niciun fel de compromis. Cum multe familii au și copii activi, dar și animale de companie, curățenia casei trebuie să includă și o igienizare completă la un interval regulat, mai ales că unele zone din locuință se pot transforma rapid în adevărate focare de infecție din cauza bacteriilor care se formează rapid acolo.

Care sunt cele mai sensibile zone din locuința ta în fața bacteriilor

1. Chiuveta din bucătărie

Un studiu realizat de NS International și citat de CBS News din Statele Unite ale Americii a plasat chiuveta din bucătărie printre cele mai periculoase din locuința ta în privința bacteriilor care se pot forma. Din studiu reiese faptul că 27% dintre chiuvetele din bucătărie sunt afectate de mucegai, iar 45% de bacterii coliforme. Astfel, este esențial ca în bucătărie să te asiguri că ai o chiuvetă de calitate superioară care se pătează mult mai greu și poate fi curățată mai eficient, fără să se zgârie, pentru o igienizare completă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

2. Buretele de vase

Rămânem tot în bucătărie, dar ne reorientăm acum spre buretele de vase, care de foarte multe ori este folosit și refolosit până când se degradează complet. Poate este vorba despre comoditate, neatenție sau dorința de a economisi, însă buretele de vase trebuie schimbat frecvent, la câteva săptămâni. De cele mai multe ori, după ce este folosit, acesta rămâne îmbibat cu apă și resturi de mâncare, un amestec ideal pentru formarea bacteriilor într-un timp relativ scurt. Tocmai din acest motiv este foarte important ca până și buretele de vase să fie spălat cu atenție la rândul său, după ce ai terminat treaba în bucătărie.

3. Suportul pentru periuța de dinți din baie

La fel ca în cazul buretelui de vase din bucătărie, umezeala produsă de vaporii de apă din baie reprezintă mediul ideal în care bacteriile se pot forma. Suportul pentru periuța de dinți ajunge deseori să fie ignorat atunci când faci curat. Este foarte important ca acesta să fie curățat săptămânal și să te asiguri constant că este uscat, altfel există riscul formării mucegaiului.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

4. Întrerupătoarele din casă

Alte focare de bacterii din locuința ta care deseori sunt ignorate atunci când faci curat sunt întrerupătoarele, din simplul motiv că sunt folosite atât de des după ce te-ai întors de afară, în timp ce faci curat, poate după ce ai strâns și dus gunoiul, iar rareori sunt dezinfectate imediat după folosire, obicei care ar fi și foarte greu de respectat mereu.

5. Tastatura și mouse-ul computerului tău

Fie că obișnuiești să lucrezi de acasă, fie să te uiți la un serial, să navighezi pe internet sau să te joci, tastatura și mouse-ul sunt folosite de fiecare dată și reprezintă două dintre cele mai puțin igienice obiecte din casă. Mai ales dacă obișnuiești să mănânci la computer, deseori resturile de mâncare vor ajunge în spațiile din tastatură și vor forma mai departe bacterii.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

6. Litiera pisicii

Dacă ai pisică în casă, știi că aceasta obișnuiește să fie foarte curată, se spală singură de mai multe ori pe zi și urăște să se simtă murdară. Asta nu înseamnă că bacteriile nu se pot forma în urma ei. Din cauză că litiera este în casă, deseori o parte din nisipul din interior ajunge să fie transportat prin locuință, pe canapea, în pat sau în zona în care obișnuiești să servești masa, în fața televizorului. Acestea sunt detalii la care trebuie să fii foarte atentă atunci când faci curat și, de asemenea, trebuie să te obișnuiești să cureți litiera pisicii cel mult la două zile, dacă nu chiar zilnic.

Sursă foto: Shutterstock / by antoniodiaz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri