Care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent atunci când faci revizia auto de primăvară?

Cu siguranță că orice șofer așteaptă cu nerăbdare sfârșitul iernii și startul primăverii, pentru a putea conduce în condiții mult mai prietenoase. Totuși, înainte de a te avânta să scoți mașina pe șosele imediat ce s-a topit zăpada și lumina soarelui a început să fie călduroasă, trebuie să te asiguri că autoturismul tău a ieșit cu bine din iarnă și este pregătit să facă trecerea la sezonul călduros. Pe parcursul iernii, mașina ta este dispusă unui tratament destul de dur, în special din cauza temperaturilor scăzute și a nămeților prin care trebuie să-și facă uneori loc. Care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent atunci când faci revizia auto de primăvară?

Acumulatorul auto

Bateria mașinii este una dintre componentele foarte expuse pe timp de iarnă, întrucât temperaturile scăzute afectează foarte mult procesul pe baza căruia funcționează acumulatorul. Dacă bateria cedează o dată, poți acționa rapid prin transferul de curent de la un alt autoturism, însă dacă problema persistă nu există altă opțiune decât înlocuirea bateriei cu una nouă. Ca să nu riști să fii surprins de o astfel de situație, încearcă să mergi la un service pentru o revizie a bateriei imediat ce s-a încheiat iarna. Dacă ai nevoie de un acumulator nou, trebuie să știi că poți comanda piese auto online la prețuri convenabile și calitate excelentă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Pneurile de vară

Ca de obicei, odată cu trecerea de la anotimpul rece la cel cald, cauciucurile tale trebuie schimbate pentru a evita degradearea lor și potențialele probleme ce pot apărea atunci când utilizezi anvelopele nepotrivite. În cazul celor de iarnă, dacă ele nu sunt schimbate la timp cu cele de vară, uzura apare foarte rapid, iar distanța de frânare este mai mare, astfel că pot apărea accidente. Schimbă-ți la timp cauciucurile și nu uita, totuși, că este obligatoriu să ai anvelope de iarnă dacă ajungi în regiuni cu zăpadă. În caz că vrei să organizezi o excursie la munte, ține cont de acest aspect.

Sistemul de amortizare

Amortizoarele sunt componente esențiale pentru mecanismul reprezentat de mașina ta, iar funcționarea lor defectuoasă poate expune autoturismul la foarte multe probleme, inclusiv reducerea nivelului de stabilitate. Se recomandă verificarea amortizoarelor o dată la 20.000 de kilometri, dar în timpul iernii mașina ta poate fi supusă unor șocuri care pot conduce la defectarea prematura a sistemului de amortizare. Adaugă aceste componente pe lista celor care trebuie avute în vedere când faci revizia de primăvară, pentru că utilizarea unor amortizoare uzate te poate pune în pericol pe tine, dar și pe ceilalți participanți la trafic, mai ales în viraje, care nu pot fi gestionate corect în lipsa unui sistem de amortizare care să garanteze stabilitate și fermitate mașinii.

Aerul condiționat

Ultimii ani ne-au demonstrat că temperaturile pot atinge niveluri alarmante pe timp de vară, iar un drum lung în condițiile lipsei confortului oferit de un sistem funcțional de aer condiționat se poate dovedi a fi un adevărat calvar. Tocmai de aceea trebuie să te asiguri că sistemul de climatizare funcționează corect, mai ales că acesta se poate defecta dacă nu este utilizat pentru mult timp, așa cum poate fi cazul pe parcursul lunilor de iarnă.

Ținuta de drum a mașinii

Nici aspectul exterior al mașinii tale nu este de neglijat odată cu apariția primăverii. Pe timpul iernii, pot apărea foarte multe zgârieturi pe suprafața exterioară a autoturismului, iar acestea pot fi contracarate prin lustruirea cu ceară a caroseriei. Totodată, încearcă să scapi de obiectele inutile din mașină, îndeosebi echipamentele care te-au ajutat pe parcursul iernii la curățarea acesteia, precum mătura, racleta pentru gheață și lopata pentru zăpadă. Poți înlocui și covoarele pentru iarnă cu unele de vară, din material textil, iar pentru reîmprospătarea totală a autoturismului poți schimba și husele.

Pregătirea autoturismului pentru primăvară nu este atât de costisitoare și anevoioasă precum trecerea de la sezonul cald la cel rece, dar trebuie să fii atent la anumite aspecte care pot face o diferență atât pentru siguranța ta, cât și pentru longevitatea și starea bună a autoturismului. Verifică acumulatorul, aerul condiționat, pneurile, sistemul de amortizare, dar și elementele ce influențează ținuta de drum a mașinii.

Foto homepageImagine de Chris Reading de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri