12:05, 25 Mai 2018 publicat în Casa-Gradina

În funcţie de mediul înconjurător, consultantul Feng Shui ne propune câteva recomandări atunci când ne construim sau ne cumpărăm o casă.

Din punct de vedere al Feng Shui, evaluarea unei locuințe se face întâi de la exterior la interior, deoarece formele exterioare pot afecta negativ sau pozitiv locatarii.

În funcţie de mediul înconjurător, consultantul Feng Shui va propune câteva recomandări atunci când ne construim sau ne cumpărăm o casă.

Citeste si:
Horoscop complet pentru luna Iunie 2020: Destinul zodiilor în prima...
Horoscop complet pentru luna...

În continuare, se face evaluarea internă a locuinței pentru a vedea dacă sunt colțuri, grinzi, oglinzi sau fântâni arteziene. Primul pas este determinarea fațadei clădirii cu busola chinezească Luo Pan, pentru a stabili care este direcţia cardinală.

“Măsurătorile încep întotdeauna din exteriorul casei, deoarece în acest fel putem observa dacă în jurul locației se află clădiri și străzi, piloni, stâlpi de înaltă tensiune, colțuri ascuțite etc. Pentru ca o locuința să beneficieze de un Qi pozitiv, prezența „muntelui și a apei” este esențială. În traducere „muntele” guvernează relațiile și sănătatea în timp ce „apa” guvernează bogăția. Formele exterioare sunt munți, dealuri, ape, dar într-un oraș, acestea sunt clădirile și străzile. Nu sunt indicate construcțiile în zonele plane, fără drumuri, dealuri și ape pentru că în astfel de situații Qi-ul nu se poate acumula. În Feng Shui o locuința va avea parte de stabilitate și de un Qi bun dacă primește sprijin din față, spate, din stânga și dreapta clădirii”, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian (foto).

Citeste si:
Cele 5 elemente Feng Shui: cum poți aduce dragoste și bani în casa ta
Cele 5 elemente Feng Shui:...

Cum să ne alegem terenul casei pentru un Feng Shui corect?

Totodată, specialistul Feng Shui Georgiana Văsuian consideră că forma terenului pe care construim o casă are un impact major asupra locatarilor, pentru că ne poate da indicii importante privind fluxul qi-ului și prin urmare modul în care locatarii vor fi influențați. Terenul cu formă pătrată sugerează stabilitatea și este formă ideală pe care se poate construi orice locuința.

Terenul în formă de dreptunghi este iarăși o alegere bună pentru construirea casei, qi-ul își găsește echilibrul atâta timp cât terenul nu este foarte strâmt. Terenul cu formă triunghiulară nu este un teren favorabil, deoarce Qi-ul devine dezechilibrat și vor fi afectați anumiți membri ai familiei. Terenul și locuințele în formă de L nu sunt recomandate, pentru că Qi-ul  va fi, de asemenea, dezechilibrat, deci nefavorabil.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri