Daca vrei sa schimbi culorile din casa pentru a o transforma intr-un adevarat colt de paradis, urmeaza cativa pasi simpli si bucura-te apoi de rezultate.

Alege o culoare! Orice culoare!

Cat de simplu pare asta, nu-i asa? Culorile din casa ta spun foarte multe lucruri despre personalitatea ta, deoarece alegerile pe care le faci reflecta pornirile tale interioare si modul in care apreciezi armonia din jurul tau.

Daca vrei sa schimbi culorile din casa pentru a o transforma intr-un adevarat colt de paradis, urmeaza cativa pasi foarte simpli si bucura-te, apoi, de rezultate. Ti-ar putea schimba viata!

1. Alege o combinatie de culori in functie de pattern-ul dominant al locuintei

Daca ai cumparat o canapea cu model, un covor oriental sau un tablou de mari dimensiuni, alege cateva culori care iti plac si care se regasesc in aceste obiecte. Daca vrei sa zugravesti peretii cu o culoare neutra, alege o nuanta intre alb si bej si nu vei da gres.

2. Incepe cu zonele formale ale casei

Incepe cu livingul si holul. Alege o schema de culori pentru cele doua incaperi si apoi culorile pe care sa le folosesti in incaperile mai intime, precum biroul sau dormitorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

3. Decoreaza spatiul de la inchis la deschis

O reteta sigura de a face orice incapere sa arate bine fara sa risti este sa alegi nuante inchise pentru parchet, nuante medii pentru pereti si culori foarte deschise pentru tavan. Orice spatiu interior este o replica a lumii de afara. Din fericire, pe piata exista modele de parchet in foarte multe nuante, inclusiv in culori inchise, dupa cum vedem pe arabesque.ro.

4. Studiaza culorile hainelor tale

Cele mai multe persoane cumpara haine in culori care le plac si isi imagineaza ca arata bine imbracate astfel. De ce nu am face acest lucru si atunci cand decoram casele? „Daca nu porti haine galbene, nu cumpara o canapea galbena. Vei arata foarte ciudat cand te vei aseza pe ea”, a declarat autorul cartii „Color Therapy at Home: Real Life Solutions for Adding Color to Your Life”, Mark McCauley, pentru diynetwork.com.

5. Foloseste paleta de culori

De obicei, culorile alaturate pe paleta de culori, cum ar fi albastrul si verdele, sunt mult mai putin formale si mai relaxante, conform bhg.com, si se potrivesc in incaperile intime, precum dormitorul. Insa, indiferent ce schema de culori alegi, specialistii te sfatuiesc sa plasezi un obiect de culoare neagra, precum o vaza sau o rama, in fiecare incapere.

6. Respecta regula 60-30-10

Atunci cand decorezi o incapere, imparte culorile astfel: 60% - culoarea dominanta (peretii), 30% - culoarea secundara (mobilierul) si 10% - culoarea care ofera spatiului un anumit accent (perne, aranjamente florale si alte accesorii).

7. Respecta arhitectura locului

Daca ai in casa o incapere mica, nu trebuie sa o zugravesti cu alb pentru a o face sa para mai mare. Dimpotriva! Lasa lumina sa patrunda in voie intr-un living de mari dimensiuni si respecta personalitatea camerelor mici printr-o schema foarte bogata de culori.

8. Respecta-ti stilul personal

Daca vei decora locuinta cu sinceritate, alte persoane o vor aprecia cu siguranta, deoarece te reprezinta, chiar daca ele nu ar fi decorat-o niciodata astfel. Fiecare culoare spune ceva despre tine, conform realsimple.com. Prin urmare, daca vrei ca intreaga ta casa sa fie scaldata in albastru, decoreaza intreaga locuinta cu albastru, deoarece orice culoare poate sa arate bine, atat timp cat iti reflecta personalitatea si nu un trend.

Sursa foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri