Atunci cand facem curatenie, petele sunt cea mai mare problema cu care ne confruntam, cele mai greu de indepartat fiind cele de ulei. Daca nu se actioneaza asupra lor imediat ce s-au format, cu cat asteptam mai mult sa le curatam, cu atat mai mult sunt mai greu de inlaturat.

Atunci cand facem curatenie, petele sunt cea mai mare problema cu care ne confruntam, cele mai greu de indepartat fiind cele de ulei. Daca nu se actioneaza asupra lor imediat ce s-au format, cu cat asteptam mai mult sa le curatam, cu atat mai mult sunt mai greu de inlaturat. Multe persoane evita sa foloseasca produsele disponibile pe piata, intrucat, multe dintre ele, sunt toxice. Daca doresti sa scapi de petele de ulei cu putini bani si cu produse la indemana oricui, exista cateva metode la care poti apela.

Fixativ



Stiai ca fixativul poate fi folosit nu numai pentru a ne aranja parul, ci si pentru a scapa de petele de ulei? Te poti folosi de el pentru a indeparta petele formate pe tesaturi. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici putin fixativ peste petele de ulei, pana cand acestea dispar complet.

Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera este cunoscut pentru capacitatea lui de a trata ranile, avand efect dezinfectant, antiseptic si antiinflamator. Acesta poate fi folosit, insa, si pentru a scapa de pete. Aplica-l pe zonele afectate si freaca-le, ca si cum ai folosi un detergent; vei putea observa cum acestea incep sa dispara.

Faina


Faina este un produs la care bunicile noastre apelau, atunci cand doreau sa scape de petele nedorite. Poti folosi aceasta metoda, in cazul in care petele sunt proaspat formate. Aplica faina si las-o sa actioneze jumatate de ora; dupa aceea, spala tesatura.

Pasta de dinti

Atunci cand o tesatura s-a murdarit de ulei si nu stii cu ce sa o cureti, poti folosi pasta de dinti, care este indicata si pentru a reda stralucirea obiectelor din metal. Aplica peste pete pasta de dinti si, in miscari circulare, freaca-le usor, cu o periuta de dinti sau cu o carpa. Lasa pasta sa isi faca efectul, iar dupa ce s-a uscat, spala tesatura respectiva cu apa calda si detergent.

Sampon

Desi este conceput cu scopul de a ne ajuta sa ne spalam parul, samponul poate fi folosit si pentru a scapa de petele de ulei de pe tesaturi. Toarna o cantitate redusa de sampon peste suprafetele murdare, freaca-le putin, dupa care clateste tesatura cu apa calda.

Foto: Monty's Vintage Shop
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri