Pentru foarte multe persoane, alegerea perdelelor nu constituie intotdeauna un lucru usor. Perdelele sunt importante nu numai pentru ca influenteaza modul in care percepem incaperea respectiva, ci si pentru ca pot crea o anumita atmosfera si ajuta la obtinerea intimitatii.

Pentru foarte multe

persoane, alegerea perdelelor nu constituie intotdeauna un lucru usor. De cele mai multe ori, acest pas este lasat la sfarsitul procesului de amenajare, fie pentru ca nu i se acorda suficienta atentie, fie pentru ca reprezinta un adevarat impediment. Chiar daca nu realizam, detaliile sunt de o deosebita importanta; acestea sunt cele care schimba aspectul unei incaperi si cele la care putem apela, daca dorim sa redecoram cu putini bani si intr-un timp scurt.

Perdelele sunt importante nu numai pentru ca influenteaza modul in care percepem incaperea respectiva, ci si pentru ca pot crea o anumita atmosfera si ajuta la obtinerea intimitatii. Cu ajutorul acestora, putem controla cantitatea de lumina care dorim sa patrunda in locuinta noastra. Mai mult, prin filtrarea luminii, perdelele creeaza un joc de umbre si lumini, care confera profunzime incaperii. Insa o problema o constituie alegerea perdelelor potrivite in living.

Adeptii stilului minimalist refuza decorarea livingului cu perdele, insa trebuie retinut faptul ca acestea impiedica privirile curioase din exterior si mascheaza si caloriferele. De asemenea, este de mentionat faptul ca, in contact direct cu razele solare, piesele de mobilier sufera modificari in timp, precum decolorarea sau chiar distrugerea. Un alt motiv pentru care va recomandam sa optati pentru perdele este faptul ca acestea aduc un plus de caldura si de eleganta, nu numai intimitate.

Culori


Atunci cand alegeti perdelele pentru living, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. Primul dintre acestea il reprezinta paleta cromatica. Trebuie sa tineti cont de culorile in care este decorata camera de zi, pentru a putea alege perdelele potrivite. In acest sens, aveti doua optiuni: fie optati pentru perdele in aceleasi culori cu ale livingului, mergand pe o combinatie ton sur ton, fie alegeti unele intr-o culoare contrastanta. In cel de-al doilea caz, este de preferat, insa, ca in incapere sa nu fi folosit multe culori, pentru ca apoi spatiul risca sa devina foarte incarcat.

Materiale


Urmatorul aspect de care trebuie sa tineti cont vizeaza materialul. Acesta este important din doua perspective: cea a filtrarii luminii, dar si din perspectiva atmosferei care se creeaza. Daca livingul nu este bine iluminat natural, optati pentru o perdea usoara, diafana. Perdelele grele se pot folosi in spatiile mari. Daca doriti ca livingul sa faca trimitere la mare si la vara, atunci optati pentru niste perdele din in sau canepa.

Imprimeuri


In ceea ce priveste imprimeul, va recomandam sa achizitionati niste perdele simple. Acestea va vor permite sa jonglati cu imprimeurile draperiilor si ale pieselor din camera.

Dimensiuni

Un ultim aspect de care trebuie sa tineti cont este cel legat de dimensiuni. Atunci cand achizitionati perdelele, se recomanda ca lungimea acestora sa fie minimum dubla fata de cea a zonei care urmeaza a fi decorata. Ca lungime, sunt indicate cele lungi pana la nivelul pardoselii; acestea aduc un plus de eleganta si creeaza senzatia de inaltime. In functie de dimensiunile livingului si de pozitionarea ferestrelor, puteti pune perdele doar in dreptul acestora din urma.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Foto: Moghul Interiors Limited

Pentru a afla mai multe informatii despre lifestyle feminin si casa si gradina, abonati-va la Newsletter-ul Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri