Pentru a avea o gradina frumoasa, inclusiv in perioadele caniculare, este recomandabil sa optati pentru niste plante rezistente la caldura. In aceasta editie, iti prezentam 3 plante ce fac fata temperaturilor ridicate.

Toate persoanele isi doresc o gradina frumoasa, insa temperaturile extrem de ridicate din ultima vreme pot avea repercusiuni asupra acestora. In acest sens, singura metoda de a avea o gradina frumoasa si de a evita distrugerea plantelor este sa optati pentru unele rezistente la caldura. In cele ce urmeaza, iti prezentam 3 plante care rezista la temperaturile ridicate.

Lavanda



Lavanda este o planta ce se bucura de o popularitate iesita din comun, datorita calitatilor sale atat medicinale, cat si gastronomice si decorative. Aceasta reprezinta o alegere potrivita pentru orice gradina, nu numai gratie faptului ca este o planta rezistenta la caldura, ci si pentru ca are un parfum foarte placut si persistent. Aceasta planta, ce poate ajunge pana la 60 cm, iti va inveseli gradina, prin culoarea sa frumoasa, violet-albastruie. Tulpina sa puternic ramificata formeaza o tufa globuloasa, bogata. Lavanda rezista inclusiv la temperaturile de -15 grade Celsius si poate fi amplasata atat in soluri sarace si uscate, cat si pe unele bogate in calcar.

Coreopsis


Coreopsis face parte din familia Asteraceae. Aceasta creste tot sub forma de tufa, ajungand la o inaltime de pana la 70-80 cm. Florile sale sunt galbene si in numar mare. Coreopsis infloreste in perioada iunie-iulie si iubeste soarele. Prefera solul moale si afanat in locul celui argilos si se uda atunci cand acesta este uscat, avand grija, insa, sa se evite excesul de apa. In cazul in care planta este cultivata in vase, o data la aproximativ 20 de zile, se recomanda sa i se adauge un fertilizator. Speciile anuale de Coreopsis se inmultesc prin insemintare, atat toamna, cat si primavara, semintele amplasandu-se direct in pamant. Speciile perene se pot inmulti si prin divizarea tufelor.

Echinaceea

Echinaceea este o planta perena, ornamentala, care isi are originile in America de Nord. Aceasta este cultivata atat pentru aspectul sau placut, cat si pentru calitatile sale medicinale. Este ideala pentru gradina de vara, in special in zonele cu temperaturi ridicate. Inaltimea sa poate ajunge pana la 150 cm, iar florile sale infloresc din iunie pana in octombrie. Echinaceea poate fi crescuta atat in gradina, cat si in ghivece, inveselind orice incapere. Nu este o planta pretentioasa, dezvoltandu-se bine inclusiv in locurile cu un sol mai putin bogat. Cu toate acestea, in perioada de crestere, specialistii recomanda ca solul sa fie bine udat, urmand ca, dupa ce planta a crescut, sa fie udat mai rar. Nu este predispusa la boli si, pentru ca aceasta sa infloreasca mereu, este indicat sa se indeparteze florile uscate.

Foto 1: Mrs Magic via Flickr.com
Foto 2: waitscum via Flickr.com

Citeste si: Cyclamen, o planta delicata si senzuala
Feriga - 'verdele naucitor' care purifica aerul si vindeca trupul

Aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo, pentru a primi mai multe informatii despre Lifestyle Feminin
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri