Primavara isi face din ce in ce mai simtita prezenta. Acest lucru ar trebui sa se resimta si in interior, asadar este necesar sa iti pregatesti locuinta cum se cuvine. Ca sa aduci atmosfera specifica primaverii in caminul tau, exista cativa pasi, pe care ii poti urma.

Primavara isi

face din ce in ce mai simtita prezenta. Acest lucru ar trebui sa se resimta si in interior, asadar este necesar sa iti pregatesti locuinta cum se cuvine. Ca sa aduci atmosfera specifica primaverii in caminul tau, exista cativa pasi, pe care ii poti urma.

Primavara presupune veselie, explozie de culoare si motive florale. Paleta cromatica este cea prin intermediul careia poti aduce cel mai usor acest anotimp in interior. Opteaza pentru culori vesele, puternice, care sa induca o stare de buna dispozitie. Creeaza un decor plin de viata, proaspat si relaxant, alegand culori precum nuante de verde, roz, turcoaz, rosu, mov, bleu sau portocaliu. Realizeaza combinatii de culori inedite si fresh, pentru a obtine un spatiu primitor si animat.

Inlocuieste materialele

groase, folosite in parcursul iernii, cu unele usoare, diafane. Astfel, renunta la pleduri, draperii si perdele mate cu unele subtiri, usor transparente. Inul, organza, dantela si bumbacul sunt cateva exemple de textile pe care le poti utiliza. In cazul in care nu iti permiti sa schimbi fotoliile, realizeaza-le celor vechi huse din materiale cu motive florale. Decoreaza canapeaua cu perne cu motive primavaratice, in culori contrastante cu a acesteia.

Covoarele groase nu trebuie ignorate nici ele. Inlocuieste-le cu unele cu flori, in culori pastelate ori cu niste carpete colorate, precum cele traditionale. Cel mai potrivit in acest sezon este mobilierul deschis la culoare, preferabil cu motive florale, de inspiratie shabby chic. Daca bugetul nu iti permite, picteaza-l pe cel vechi sau imbraca-l cu un autocolant.

O alta metoda de a amenaja in spiritul primaverii este cu ajutorul corpurilor de iluminat. Fie ca este vorba de lampi de tavan, veioze, lampadare sau aplice, alege unele in culori vesele, cu abajurul din material textil, ce are motive primavaratice: flori, pasari, crengi, copaci etc.

Nu uita de tablouri; le poti amplasa atat in living si dormitor, cat si pe hol sau bucatarie. Achizitioneaza mai multe tablouri, pentru un rezultat spectaculos sau poti utiliza unul singur, supradimensionat, in cazul in care spatiul iti permite. Nu in ultimul rand, florile nu trebuie sa lipseasca. Daca optezi pentru unele la ghiveci, alege vase colorate.

Foto 1:
Dunelm Mill
Foto 2:
Sofa.com
Foto 3:
Dunelm Mill

Citeste si care sunt cele 7 metode de de a folosi motivele florale in bucatarie
Minighidul de ingrijire al orhideei

Inscrie-te la Newsletter-ul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri