Sa nu uitam sa plantam trandafirii... Cand? Contrar ideii cunoscute cum ca primavara este un anotimp foarte bun pentru plantarea trandafirilor, iarna se constituie intr-un moment mult mai prielnic pentru acestia.

Contrar ideii cunoscute cum ca primavara este un anotimp foarte bun pentru plantarea trandafirilor, iarna se constituie intr-un moment mult mai prielnic pentru acestia. Desigur, plantarea lor nu se face in orice conditii!

„Important este ca pamantul sa nu fie inghetat. Daca aceasta conditie este indeplinita, trandafirii pot fi plantati cu succes toamna tarziu si iarna. Nu conteaza daca pamantul este acoperit de zapada. Daca poate fi sapat, atunci se pot planta trandafirii in luni precum noiembrie, decembrie, ianuarie sau februarie.

Regula generala spune ca plantarile trebuie facute in perioada de repaos vegetativ al trandafirilor. Cu cat plantarea se face cu mai mult timp inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine se adapteaza trandafirul la noua chimie a solului, facilitand fixarea radacinilor. De aceea plantarea timpurie de toamna este cea mai potrivita pentru trandafiri.”, declara Viaceslav Buhna, Director general al FamousRoses.eu.

Este recomandata asadar folosirea ferestrelor iernii, a conditiilor prielnice de plantare a trandafirilor, in perioada rece. De altfel, plantarea in aceste momente favorabile din timpul iernii este considerata a fi mai buna decat plantarea de primavara.

FamousRoses.eu este un magazin online dedicat trandafirilor de gradina. Aici veti descoperi cei mai cunoscuti trandafiri de gradina din lume si o gama completa de butasi de trandafiri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri