O casă frumoasă trebuie să aibă flori. Există varianta florilor în vază, dar nimic nu se compară cu plantele cu flori în ghiveci.

Pentru că este foarte greu să alegi, bazează-te pe ideile noastre și fii sigură că vei face cele mai bune alegeri. 

Când alegi plante cu flori în ghiveci trebuie să știi că nu le poți așeza oriunde. Unele nu au ce căuta în dormitor, altele se simt foarte bine în semiumbră, iar altele nu sunt recomandate dacă ai animale de companie sau copii mici, pentru că florile și frunzele le pot face rău dacă sunt ingerate.

Trandafiri pitici

Este pur și simplu păcat să nu ai un ghiveci cu trandafiri pitici. Sunt extraordinar de rezistenți, înfloresc încontinuu, au culori variate, se potrivesc pentru orice cameră din casă și sunt o veritabilă bucurie. Soiurile de trandafiri pitici sunt perfect adaptate pentru viața în casă, sunt adaptabili și suportă variațiile de temperatură, umezeală și curenții de aer. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Singura lor pretenție este aceea de a primi lumină directă din belșug. Trandafirii pitici în ghiveci înfloresc abundent dacă au minimum șase și până la opt ore de lumină pe zi, și cel puțin două sau trei ore stau în bătaia directă a razelor de soare. 

Au nevoie de apă cu moderație și, de două ori pe an, de îngrășământ sau de un sol împrospătat. După ce florile se ofilesc, ele trebuie îndepărtate pentru a stimula înflorirea. Nu rupe floarea ofilită, ci tai-o cu o foarfecă pentru a nu leza tulpina. 

Nu lăsa apa să băltească și spală farfuria ghiveciului bine cu apă și detergent de vase din când în când, pentru a nu permite formarea mucegaiurilor.

Violetele de Parma

Sunt, în mod cert, unele dintre cele mai iubite plante de apartament. Sunt decorative, inofensive, foarte adaptabile și ușor de îngrijit. Adică tot ceea ce este necesar pentru a le avea în casă. Stau foarte bine în bucătărie sau în camera de zi. În plus, florile au un colorit variat, de la alb și roz, la albastru intens și mov regal. 

Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Dacă vrei să te bucuri multă vreme de frumusețea Violetelor de Parma – sau Violeta africană sau Saintpaulia ionantha, nume după care mai este cunoscută –, ai câteva reguli simple de respectat: 

  • Udă planta doar atunci când solul la suprafață este ușor uscat, numai indirect, punând apă în farfuria pe care stă ghiveciul;
  • Apa trebuie să fie la temperatura camerei și să stea, înainte de a fi folosită, într-o sticlă fără dop, minimum 24 de ore;
  • Ține planta într-un loc însorit. Va înflori abundent și încontinuu numai dacă are lumină și soare;
  • Dacă are frunzele de un verde intens, înseamnă că are nevoie de mai multă lumină;
  • Ține ghiveciul pe un pervaz estic. Este locul ideal pentru Violetele de Parma;
  • Solul trebuie să fie un amestec de turbă și vermiculit (silicat mineral natural, pur, fără miros, non-toxic și steril, care are proprietatea de a depozita si a elibera treptat elemente nutritive).

Înflorirea abundentă este stimulată cu îngrășământ pe bază de fosfor. Adăugat de două ori pe an, în cantitatea recomandată, va intensifica culoarea florilor și numărul acestora. 

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante L`Oréal investește într-o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta la scară largă ingrediente pe bază de plante pentru o frumusețe sustenabilă 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Bromelia iubește umbra

Rudă bună cu ananasul, este o plantă originară din America, face parte din familia Bromeliaceae și cuprinde o multitudine de specii şi varietăţi – denumite, generic, bromelii – cu  forme, culori și dimensiuni diferite.

Bromeliile sunt spectaculoase prin frunzele lor. Acestea au forme diferite, subțiri ca un ac sau late şi groase, simetrice sau neregulate, ţepoase sau moi. Și culorile frunzelor variază de la maroniu la diferite nuanţe de verde şi auriu, uniform colorate sau vărgate în diferite culori: roşu, galben, alb şi crem. Altele sunt pătate sau au culori diferite la capetele frunzei. 

Un alt detaliu care le face speciale este că florile bromeliilor durează mult, undeva între patru și  opt săptămâni. 

Plantele din familia Bromelia preferă umbra, dar cele cu frunze țepoase suportă bine soarele direct. Temperatura optimă de dezvoltare este între 20 și 28 grade Celsius, ceea ce le face foarte bune pentru casă. Locul lor ideal este în camera de zi, unde este de presupus că au mai mult spațiu ca să-și desfășoare frunzele.

Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Se udă o dată pe săptămână, direct în rozeta de frunze, folosindu-se o cantitate moderată de apă.

Oricare din aceste variante de plante în ghiveci este o alegere perfectă pentru a-ți lumina și înfrumuseța casa. Și asta în condițiile în care le vei aloca doar câteva minute, la câteva zile, pentru a le îngriji. În schimb, te vor face să zâmbești de fiecare dată când treci cu privirea peste ele. 

Sursa foto: Imagine de ElenaGalana de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri