Descoperă 5 dintre cele mai utile sfaturi pentru amenajarea unui atelier de tâmplărie care îți pot oferi „startul” de care ai putea să ai nevoie:

Micile ateliere de tâmplărie sunt din ce în ce mai căutate și preferate de către clienți în detrimentul marilor firme de profil, deoarece timpul de fabricare și livrare a diferitelor comenzi poate fi mai mic, iar raportul calitate-preț poate fi mai bun decât în cazul brandurilor consacrate. 

În plus, un atelier de tâmplărie se dovedește a fi un business care poate aduce venituri considerabile antreprenorilor care aleg să meargă în această direcție, însă câștigurile sunt direct proporționale cu investiția.

Așadar, dacă te gândești să deschizi un astfel de atelier este recomandat să realizezi un plan bine pus la punct, gândit în detaliu și care să includă toate aspectele importante, de la spațiul de lucru, autorizații, până la alegerea celor mai bune unelte de muncă și crearea unui portofoliu de clienți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Descoperă în continuare cinci dintre cele mai utile sfaturi pentru amenajarea unui atelier de tâmplărie care îți pot oferi „startul” de care ai putea să ai nevoie:

1. Spațiul de lucru

Primul și cel mai important aspect pe care este indicat să-l iei în considerare înainte de a face orice altceva, este alegerea spațiului de lucru. Acesta poate fi asemănat cu bucătăria, de exemplu - fiecare obiect ar trebui să aibă un motiv bine întemeiat pentru care se află acolo, în afară de partea vizuală ce ține de estetică.

Toate uneltele necesare unui atelier de tâmplărie ar trebui să fie la îndemână (pe lângă bancul/masa de lucru) pentru a se evita drumurile inutile după ele, în diferite zone din atelier. Totodată, mașinăriile electrice ar trebui amplasate într-o zonă în care să fie utilizate în siguranță, însă tot în apropiere.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

2. Camera de finalizare a lucrărilor

Orice atelier de tâmplărie de succes ar trebui să dispună și de o cameră special amenajată pentru finalizarea proiectelor. Este bine ca acest spațiu să fie separat de restul atelierului, pentru că aici se finisează obiectele (se lăcuiesc). De asemenea, această încăpere ar trebui să fie permanent curată și ferită de resturi de lemn, praf sau alte impurități provenite din atelier. Este important totodată să creezi aici o aerisire prin care să fie evacuate eficient gazele și mirosul de vopsea, lac.

3. Alegerea mobilierului necesar și dispunerea acestuia în atelier

În funcție de spațiul și bugetul de care dispui, în primul rând este recomandat să alegi principalele articole de mobilier fără de care nu te poți organiza și nu poți lucra în atelierul proriu-zis. De exemplu, bancul de lucru ar trebui să fie voluminos, dreptunghiular (în general) și amplasat la geam pentru a beneficia cât mai mult de lumină naturală atunci când lucrezi.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Lângă acesta, ar trebui amenajat pe perete un panou pe care să agăți uneltele (mai ușoare) pentru a-ți fi permanent la îndemână, iar într-un colț poți amplasa un dulap pentru stocarea obiectelor de birotică (dosare, lipici, pixuri). În aceeași încăpere, în apropierea bancului principal de lucru ar mai trebui amplasată o masă rezistentă dar mai mică, unde vor fi utilizate sculele de mână.

4. Alegerea uneltelor esențiale pentru lucru

Dacă ai ajuns la această etapă, iată ce unelte importante de lucru nu ar trebui să-ți lipsească de pe listă: echipament complet de vopsire și lăcuire (plus o masă curată pentru camera de finisare), instalație de exhaustare (aspiratorul de praf și rumeguș), mașină de găurit, mașină de șlefuit, circular cu masă pentru tâmplărie, cal de lemn și fierăstrău vertical.

Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Aceste unelte sunt esențiale în primă fază, pentru a pune afacerea pe picioare și pentru a începe să preiei comenzi. Găsești în magazinul online MatHaus toate uneltele necesare pentru atelier. Asigură-te că, după achiziționare, le amplasezi în locuri ușor accesibile pentru a avea acces rapid la ele.

5. Decorarea atelierului de tâmplărie

În ultimă fază, te poți ocupa și de partea estetică a atelierului - ar trebui să arate bine, îngrijit și de încredere în ochii potențialilor clienți. Poți realiza un colaj foto cu lucrările tale finalizate pe care să-l înrămezi și să-l agăți pe un perete într-o zonă centrală spre exemplu, ori poți opta pentru dulapuri colorate care să ofere atelierului o pată de culoare.

Prin urmare, în funcție de bugetul și spațiul de care dispui, amenajarea unui atelier de tâmplărie poate fi relativ dificilă și costisitoare, însă investiția se poate amortiza în câțiva ani dacă oferi clienților un raport calitate-preț corect.

Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Photo by jim quenzer on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri