12:03, 6 Martie 2020 publicat în Casa-Gradina

Ce putem face pentru o curățenie ca la carte, dar care să ne ocupe cât mai puțin timp? Simplu. Respectăm câteva trucuri și curățenia va fi mai ușoară ca niciodată.

Comunicat de presă

De regulă, când zici primăvară, zici și curățenie - pentru mulți chiar cea mai complexă din timpul anului. Un studiu național, realizat de Institutul American de Curățenie (da, există așa ceva!), arată că oamenii pierd ~6 zile când fac curățenia de primăvară. Iar în condițiile în care suntem tot mai ocupați și avem din ce în ce mai puțin timp liber, 6 zile pot însemna foarte mult pentru oricare dintre noi.

Citeste si:
Idei simple care îți împrospătează casa
Idei simple care îți...

Așadar, ce putem face pentru o curățenie ca la carte, dar care să ne ocupe cât mai puțin timp? Simplu. Respectăm câteva trucuri și curățenia va fi mai ușoară ca niciodată:

Respectarea sistemului sus-jos / stânga-dreapta

Regula de bază a curățeniei generale este să începeți treaba din partea de sus și să terminați cu podelele. De asemenea, pentru a vă asigura că veți curăţa fiecare colțisor fără să frecati de două ori aceeași suprafață, începeți curățenia din partea stângă și terminați în dreapta. 

Citeste si:
Daruieste un Craciun mai bun
Daruieste un Craciun mai bun

Curățarea câte unei singure camere

Dacă vă concentrați pe o singură încăpere, veți fi mult mai eficienți. Creierul va considera că trebuie să se ocupe de un spațiu mai mic și va fi mai productiv. Pași mici pentru rezultate mari, nu-i așa?

Păstrarea ustensilelor într-un singur loc

Curățenia generală este un proces de durată. Dacă mai trebuie să vă și căutați fiecare produs și echipament prin casă, munca vă va fi îngreunată și nu veți mai avea spor. Așadar păstrați într-un singur loc tot ce vă trebuie la curățenie și timpul de lucru va fi redus considerabil.

Agățarea perdelelor imediat după spălare

Un truc simplu și eficient este ca, după ce spălați perdelele, să le atârnați umede înapoi la locul lor. Rezultatul: nu veți mai pierde timp așteptând să se usuce sau călcându-le, acestea se vor îndrepta stând în poziție verticală. Ne-am fi dorit și noi să știm mai demult acest truc!

Curățarea canapelelor și fotoliilor

Tapițeriile din casă vă pot da mari bătăi de cap mai ales când aspiratorul clasic nu mai face față. Nu trebuie să vă panicați, există soluții. Și chiar deloc costisitoare. O banală rolă de scame vă va salva. Canapelele și fotoliile vor arăta impecabil dacă le curățați astfel de scamele și firele de păr încăpățânate.

Alegerea produselor potrivite

Dacă vreți o curățenie generală eficientă, trebuie să folosiți detergenți eficienți dar cu ingrediente suficient de delicate încât să nu afecteze suprafețele din locuință. Și pentru că vreți ‚2în1’, adică să curățați și dezinfectați în același timp, alegeți produsele care vă garantează acest lucru. 

Ascultarea muzicii preferate

Foarte puțini oameni se bucură de procesul de curățenie în sine. Poate nu știați, însă, curățenia poate fi și distractivă dacă o însoțiți de playlistul favorit. Câteva cântecele energice și care vă plac vă vor face să țopăiți ritmic prin casă. Un, dos, tres… și treaba e gata.

Acum nu ne rămâne decât să ne-apucăm de treabă! S-avem spor!

Foto fr si main: By Maglara /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri