O casă cu o aromă plăcută te poate face să te simți mai bine dispusă și relaxată.

Acesta nu e singurul motiv pentru care să te îngrijești de mirosul locuinței tale. E posibil ca în casă să fie un miros neplăcut și să nu îți dai seama. Din cauza unui proces numit „adaptare olfactivă”, ne obișnuim rapid chiar și cu mirosurile noi, conform Mental Floss. De aceea, nu simțim mirosul propriei case decât dacă plecăm și revenim după câteva ore.

Ca să te bucuri de un miros plăcut în fiecare cameră, există doi pași esențiali pe care va trebui să îi repeți în diferite forme. În primul rând, e nevoie să elimini sursele mirosurilor neplăcute. În al doilea rând, trebuie să alegi una din diferitele soluții disponibile pentru parfumarea și împrospătarea camerelor. Iată sugestii utile pentru ca fiecare cameră să aibă o aromă deosebită:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Cum să asiguri un miros plăcut în bucătărie

Înainte să parfumezi bucătăria, elimină mirosurile care pot compromite rezultatul dorit. În bucătărie, posibile mirosuri neplăcute pot proveni din cauza gătitului, dar și a coșului de gunoi. Pe de o parte, trebuie să faci curățenie regulat și să duci la timp gunoiul. Pe de altă parte, mirosul de mâncare gătită poate fi mult mai persistent, ceea ce e o problemă mai ales pentru bucătăriile deschise. Fie că fierbi sau prăjești, astfel de hote sunt esențiale pentru eliminarea eficientă a mirosurilor.

Ce miros poate fi mai îmbietor într-o bucătărie decât cel al prăjiturilor proaspete? Din fericire, nu e nevoie să gătești ca să te bucuri de această aromă. Ai nevoie doar de una-două lingurițe de scorțișoară și cuișoare. Setează cuptorul la o temperatură de aproximativ 90-100 de grade Celsius, pune condimentele pe o tavă acoperită de hârtie de copt și lasă ușa cuptorului întredeschisă. Jumătate de oră e suficientă ca să obții un parfum perfect pentru bucătărie.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Cum să asiguri un miros plăcut în living

Ca să reîmprospătezi livingul, este ideal să cureți toate materialele textile din cameră. Pune la spălat perdelele și draperiile, curăță covorul cu o soluție specială și, dacă e posibil, scoate husa canapelei și spal-o și pe aceasta. Doar făcând aceste lucru, elimini o parte din mirosurile neplăcute, mai ales dacă se fumează în living.

Pentru living, poți încerca să plasezi un vas cu potpourri într-o aromă care îți place. Amestecul parfumat de fructe și plante uscate nu este doar plăcut pentru nas, ci și pentru ochi, fiind în același timp și o mică decorațiune.

Cum să asiguri un miros plăcut în dormitor

Precum se procedează și în cazul livingului, primul pas e să speli materialele textile. Apoi, poți opta pentru diferite soluții de parfumare a camerei. Una potrivită ar fi lumânările parfumate. Pentru dormitor, sunt potrivite arome relaxante, mai degrabă decât fresh. Spre exemplu, optează pentru levănțică în detrimentul unui parfum citric. De asemenea, poți plasa câțiva săculeți parfumați, care se găsesc în comerț, în dulap, printre hainele tale. Astfel, te asiguri că acestea vor mirosi mereu plăcut.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cum să asiguri un miros plăcut în baie

Dacă observi un miros neplăcut care persistă, poate fi vorba de țevi sau canalizare. Poți încerca diferite trucuri, în funcție de intensitatea mirosului. Pentru un miros puternic, poți turna pe scurgere un amestec realizat din bicarbonat de sodiu, apă fiartă și uleiuri esențiale pe placul tău.

Pentru celelalte camere, lumânările parfumate, potpourri sau condimentele la cuptor sunt soluții potrivite. În baie, ai nevoie de mai mult control, așa că e bine să optezi pentru un odorizant de cameră de tip spray, cu un miros cât mai proaspăt.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri