Dacă te întrebi care sunt avantajele de a sta în chirie, află din rândurile de mai jos.

Foarte multă lume probabil te sfătuiește că achiziția unui apartament este o decizie cu mult mai înțeleaptă decât aceea de a sta cu chirie.

Responsabilitatea de a investi în cumpărarea unui apartament este una extrem de mare, dat fiind faptul că îți dorești ca noua locuință să îndeplinească o sumedenie de criterii, de la apropierea de mijloacele de transport și până la dotări precum izolarea termică a blocului.

Apartamentul care să aibă tot ce-ți dorești și să se încadreze și în bugetul tău de achiziție aproape că nu există.

Pentru foarte multe persoane închirierea unui apartament este o opțiune care le vine mănușă. Dacă te întrebi care sunt avantajele de a sta în chirie, află din rândurile de mai jos.

1. Locuiești într-o zonă centrală

De fapt tu alegi unde vrei să locuiești, în funcție de drumurile pe care le ai de făcut în marea majoritate a timpului.

Zona centrală este foarte scumpă dacă vrei să îți achiziționezi un apartament, în schimb dacă stai cu chirie îți vei putea permite.

Iubești viața în oraș, ieșirile și profiți la maxim de tinerețe? Probabil cauți închiriere apartament în Cluj sau în București. Indiferent de oraș poti opta pentru centru, să poți ajunge pe jos în zonele preferate de tine (cluburi, pub-uri, restaurante, mall). Nu vei mai plăti taxiul la orele târzii când te întorci, dar nici abonament pentru transportul public.

Ai viață de familie și un job unde îți petreci 9 ore? Alege să stai cu chirie aproape de locul de muncă. Cu siguranță nu vrei să mai petreci alte două ore în trafic dus și întors.

2. Ai mai mult timp liber

Un apartament pe care îl închiriezi vine cu toate utilitățile. Te muți imediat. Scapi de renovare, de umblatul în magazine după mobilier. Prin urmare, ți se asigură tot confortul de către proprietari.

Amenajarea completă a unui apartament (întreg mobilierul, decorațiuni), atunci când bugetul nu îți permite să faci cheltuieli multe o singură dată, se poate întinde cu lejeritate pe parcursul unui întreg an.

Timpul liber îl vei câștiga și prin prisma traficului pe care îl vei evita. Dacă locuiești deja în București știi ce înseamnă să prinzi un semafor chiar și de 4-5 ori. Să stai lângă serviciu este o adevărată bucurie. Poți economisi chiar și 3 ore într-o zi, pe care în caz contrar le-ai fi făcut în traficul bucureștean.

3. Faci tranziția în mod ușor

Achiziția unui apartament confortabil pentru tine și încă o persoană poate fi o idee excelentă până apare un copil. Abia atunci îți dai seama că într-adevăr ai nevoie de mai mult spațiu. Dacă stai în chirie, este foarte ușor să faci trecerea de la un loc la altul în funcție de noile tale nevoi.

Mai mulți membri în familie? Închiriază un apartament potrivit nevoilor de joacă și depozitare ale celor mici (suficient de spațios).

Un job nou în altă zonă a orașului? Mută-te în acel cartier! Este simplu să faci tranziția când nu ai un apartament cumpărat. Tu hotărăști unde stai cu chirie în funcție de nevoile tale. Prin urmare, ai mai multă flexibilitate.

4. Ești înconjurat doar de obiecte utile

Când stai cu chirie părinții nu vor insista să îți ofere un set de oale, de cești de cafea. Nu vei avea de ce să aduni o sumedenie de obiecte pe care de fapt nu ajungi să le folosești niciodată. Stai cu chirie, înseamnă că nu este locul tău pentru totdeauna, deci nu ai de ce să aduni obiecte peste obiecte, care ulterior să îți facă mutarea dificilă.

Deși în prima fază vei simți că te limitezi, că nu poți să îți cumperi tot ce îți dorești pentru casă, vei vedea că de fapt vei ajunge să ai doar acele obiecte utile, care îți plac, fără să te mai vaiți că nu ai suficient spațiu de depozitare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri