Îți explicăm de ce e important să cureți aparatura electrocasnică regulat și îți oferim sfaturi care să te ajute să o faci eficient.

Pentru multe persoane, sâmbăta este zi de curățenie. Dai cu aspiratorul în toată casa, speli cada și chiuveta, schimbi lenjeriile de pat, dar de multe ori uiți că și aparatele electrocasnice au nevoie de curățare.

Dar și acestea se pot murdări la fel de ușor ca podeaua, pot acumula praf și chiar germeni care le afectează modul de funcționare. Îți explicăm de ce e important să cureți aparatura electrocasnică regulat și îți oferim sfaturi care să te ajute să o faci eficient.

Pot apărea microbi

În frigider păstrezi carne crudă, legume și lactate. Dacă uiți prea mult un castravete în frigider poate putrezi și dezvolta rapid o cultură de microbi care să se împrăștie și la restul alimentelor. Asemănător și în cazul aerului condiționat, dacă îl folosești prea mult fără să fie curățat, se va aduna mult praf și pot apărea chiar ciuperci, deoarece mediul umed este propice pentru dezvoltarea lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Dar toate aceste scenarii pot fi prevenite prin curățarea regulată a aparatelor. Spre exemplu, ar trebui să verifici o dată pe săptămână să nu ai alimente stricate în frigider și să ștergi rafturile. Pentru alte aparate, cum este aerul condiționat, curățarea poate fi făcută mai rar, chiar o dată la 6 luni.

Îți vor crește costurile de întreținere

Când aparatele sunt murdare, depun un efort mai mare pentru a funcționa. Un exemplu bun pentru această situație sunt frigiderele care atunci când au bobinele din spate pline de praf, consumă ma multă energie pentru a răci interiorul.

Astfel, dacă vrei ca aparatele electrocasnice să funcționeze fără a consuma energie în plus, curăță regulat toată suprafața lor. Vei aprecia atunci când vei vedea că nu au crescut costurile de pe factura de întreținere.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Aparatul va avea o durată de viață mai scurtă

Dacă ai mașină, probabil știi că schimbarea uleiului este necesară pentru funcționarea eficientă a motorului. La fel și în cazul aparaturii electrocasnice, aceasta trebuie îngrijită constant pentru a funcționa în parametri normali.

Spre exemplu, dacă nu cureți fierul de călcat regulat se pot aduna impurități pe talpa lui și în interior, așa că va lăsa urme pe haine atunci când îl vei folosi. Eventual, mizeria va pătrunde în interiorul lui și aparatul se va strica. E important să cureți aparatele electrocasnice pentru ca acestea să funcționeze bine ani întregi, mai ales dacă ai investit mult în ele.

Sfaturi practice de curățare

În continuare am ales patru din cele mai folosite aparate electrocasnice și îți vom explica cum trebuie să le cureți corect dar și cât de des este indicat să o faci.

Caria dentară – ce este și cum se tratează MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Cum se curăță frigiderul

Nu păstra nimic expirat, alterat sau putrezit în frigider, verifică constant starea alimentelor;

O dată la doua săptămâni șterge interiorul frigiderului cu o soluție ( amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu un sfert de cană de apă călduță);

Aspiră o dată pe săptămână în spatele frigiderul pentru a elimina praful;

Nu umple frigiderul la maximum, ai nevoie de spațiu pentru ca aerul să circule și temperatura să fie menținută constantă.

Cum se curăță fierul de călcat

Folosește doar apă distilată în interiorul fierului;

Poți curăța orificiile prin care iese aerul folosind un bețișor de urechi înmuiat în oțet;

Șterge des praful de pe talpa fierului, deoarece acesta se poate imprima pe haine;

Nu folosi obiecte abrazive, precum o perie de sârmă, pentru a curăța mizeria depusă, vei zgâria talpa.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Cum se curăță cuptorul

Verifică dacă cuptorul tău are opțiune de auto-curățare. Dacă da, urmează cu atenție instrucțiunile din manualul de utilizare;

Pentru a curăța spațiul de sub ușă și fereastra ușii folosește detergent special pentru cuptor pe care îl găsești în majoritatea supermarketurilor;

Fă-ți un obicei din a șterge mizeria imediat după ce a apărut, deoarece va fi mai greu să o cureți după ce s-a întărit.

Cum se curăță aerul condiționat

O dată la 6 luni, filtrele trebuie schimbate deoarece acestea captează tot praful și impuritățile;

Verifică dacă se adună apă în interiorul sau în jurul unităților de aer condiționat deoarece este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor;

Șterge des praful de pe carcasă și din interiorul lui pentru că atunci când vei porni aparatul, aerul care va fi împins în cameră și pe care îl vei respira, va include toate acele particule de praf.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

E bine să îți faci un obicei din a curăța aparatura electrocasnică regulat deoarece este mai ușor să cureți puțin praf o dată pe săptămână în comparație cu o depunere mare care s-a strâns de-a lungul mai multor luni.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri