Expertii in design interior si in psihologia culorilor sunt de parere ca nuantele cromatice in care iti zugravesti casa spun ceva despre personalitatea ta si te influenteaza, in acelasi timp, mai mult decat ai crede.

Daca vei vopsi peretii dormitorului tau in culoarea rosie in asteptarea Craciunului, ai putea crea in camera ta o atmosfera de sarbatoare, insa vei dormi, cu siguranta, mai prost ca niciodata.

Expertii in design interior si in psihologia culorilor sunt de parere ca nuantele cromatice in care iti zugravesti casa spun ceva despre personalitatea ta si te influenteaza, in acelasi timp, mai mult decat ai crede.

„Culoarea reprezinta un limbaj universal nonverbal si cu totii stim sa-l folosim in mod intuitiv. Insa modul in care iti zugravesti casa nu este doar o chestiune de estetica, ci un insturment care iti poate influenta emotiile si comportamentul”, a declarat un consultat pe probleme cromatice din SUA pentru publicatia dedicata sanatatii webmd.com.

Zugraveste singura

Daca nu doresti sa angajezi un zugrav pentru a improspata peretii locuintei tale si a le schimba culoarea, poti zugravi singura. Nu este nimic complicat. In plus, vei lucra in ritmul tau si vei zugravi peretii asa cum iti doresti, fara sa oferi nimanui explicatii si fara sa te straduiesti sa-l convingi pe cel care zugraveste ca ideile tale sunt cele mai bune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Ai nevoie de vopsea lavabila, amorsa, trafalet, bidinea, una sau doua role de smirghel, colorant si spaclu. Daca nu stii care sunt cele mai potrivite produse pentru tine, la Arabesque le poti compara online si poti cere ajutorul unui specialist.

Semnificatia culorilor

Iata in ce culori ar trebui sa-ti zugravesti casa, pentru a-ti pune in evidenta personalitatea. In plus, nu uita ca nuantele pe care le alegi spun intotdeauna ceva despre tine.

Rosu

Asociat cu: pericolul, pasiunea, energia, caldura, aventura, optimismul.
Potrivit pentru: sufragerie, deoarece promoveaza sentimentele de sociabilitate si stimuleaza apetitul, conform publicatiei foxnews.com.
Sfaturi: culoarea rosie poate fi coplesitoare si poate da dureri de cap. Nu o folosi in camera copilului si limiteaza-te la un singur perete rosu sau doar la accesorii de culoare rosie.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Roz

Asociat cu: dragostea.
Potrivit pentru: dormitoare.
Sfaturi: este o culoare care poate deveni „bolnav” de dulce si mult prea feminina. Pentru a contracara acest aspect, apeleaza la accesorii de mobilier in culori foarte inchise (pot fi chiar negre).

Portocaliu

Asociat cu: stabilitate, caldura, entuziasm, conform publicatiei arttherapyblog.com. Ajuta la digestie.
Potrivit pentru: sufragerie si camera in care mananci.
Sfaturi: poate genera probleme de somn daca este folosit in dormitor. Poate crea senzatia ca incaperea este mai mica, asa ca foloseste culoarea portocalie in camerele spatioase si bine luminate.

Verde

Asociat cu: natura, energie, stabilitate, echilibru, siguranta. Este calmanta si odihnitoare.
Potrivit pentru: dormitoare si sufragerii.
Sfaturi: prea mult verde te poate face inactiva. Apeleaza la accesorii verzi sau portocalii pentru a reenergiza atmosfera.

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Galben

Asociat cu: soare, energie, stimuleaza intelectul.
Potrivit pentru: bucatarie, camera unde mananci sau in camerele orientate catre nord.
Sfaturi: nu este o culoare foarte odihnitoare pentru dormitor.

Liliac

Asociat cu: spiritualitate, feminitate.
Potrivit pentru: dormitor si bai, pentru a crea impresia unui sanctuar unde stresul dispare.
Sfaturi: poate fi o culoare fara personalitate. Puncteaza camera cu accesorii de culoare inchisa.

Violet

Asociat cu: creativitate, fertilitate, bucurie, dar si magie, rautate, moarte si sex.
Potrivit pentru: dormitoare.
Sfaturi: prea mult violet strica, deoarece excesul de o astfel de culoare devine coplesitor.

Maro

Asociat cu: siguranta, stabilitatea, spiritul practic.
Potrivit pentru: sufragerie.
Sfaturi: puncteaza cu accesorii in culori mai vii, cum ar fi verde sau albastru.

Albastru

Asociat cu: liniste, calm, loialitate, seninatate, autoritate, protectie, previne aparitia cosmarurilor, stimuleaza meditatia.
Potrivit pentru: dormitoare, bai, camere de lucru.
Sfaturi: camerele zugravite in culoarea albastra pot parea reci si neprimitoare. Alege un albastru cu o nuanta calda.

Foto: pixabay.com



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri