Combinatiile de culori reprezinta o adevarata provocare atunci cand vrei sa faci o schimbare in locuinta ta. Alege nuantele care se potrivesc personalitatii tale si combina-le astfel incat sa te reprezinte cu adevarat.

Cat de importanta este culoarea in casele noastre?

Culorile joaca un rol foarte important in misiunea de a-ti decora casa. Au abilitatea perceperii spatiului in feluri nebanuite - plasarea unui detaliu in locul caruia nu-i gasesti niciun folos din cauza lipsei un caracter arhitectural, poate da o noua definitie incaperii.

Asadar, cand te gandesti la culori si umbre pentru casa ta, gandeste in termenii urmatori:

1. Crearea unui ambient placut;

2. Alege combinatia de culori in functie de utilitatea camerei;

3. Nuantele in functie de dimensiunea camerei.

4. Experimenteaza cu diferite culori pentru a spori sau reduce spatiul pe care vrei sa-l reamenajezi;

5. Culorile trebuie sa fie complementare cu mobila din camera;

6. Materialele si podelele trebuie sa defineasca tema aleasa.

Culorile alese bine pentru o anumita incapere, fie te poftesc cu lejeritate si relaxare facandu-te sa te simti intr-un spatiu familiar si comod, fie te fac sa te simti strain, intr-o camera foarte rece, sau printre culori si texturi alese haotic. Fie ca e vorba de locuinta ta sau chiar de o cladire de birouri, un lucuru este cert: inca de la inceput, culorile fac diferenta! Este indicat sa iti creezi in jurul tau un mediu propice dezvoltarii unei atitutdini pozitive, nu vrea nimeni pereti negri sau ferestre acoperite care nu lasa lumina sa patrunda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Am definit cateva combinatii de culori pentru pereti care s-ar putea regasi in conturul pe care l-ai dat planului tau de reamenajare. Acolo unde s-au terminat ideile, umple spatiile cu obiecte care definesc personalitatea ta.

Nuante de violet

Revigoranta, adauga putina drama si un sentiment de intimitate. Aceasta este culoarea ideala pentru a veni in completarea unui design clasic. Tonuri mai deschide de violet aduc un aer de meditare, pe cand cele inchise au un aer impunator. Bogatia este o proprietate naturala a acestei culori.

Nuante de oranj

Calde si linistitoare, aceste nuante completeaza orice decor modern, oferind ideea de spatiu. Aveti in vedere dormitoarele si livingurile atunci cand va decideti spre aceasta culoare.

Rosu

Adanc, puternic si dramatic, rosul este una din cele mai puternice culori. Bogat si intens, romantic si pasional - rosul poate sa faca diferenta. Pus langa multe din gama larga de culori, adauga energie si nu trece niciodata neobservat.

Bej si maro

Aceste culori creeaza o ambianta formala. Bej-ul formeaza o baza neutra pentru obtinerea unui look clasic sau contemporan. Bej-ul este cald si stabil, fiind o culoare a pamanatului. Se potriveste cel mai bine in zonele de bucatarie si dining. Combinate cu o lumina galbena si mobila veche, vor iesi in evidenta, fara nicio indoiala.

Credit foto:frenchfinds


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri