Sportiva Crina COCO Popescu va merge in expeditie in Antarctica, la sfarsitul anului, pentru a-si indeplini visul de a deveni cea mai tanara alpinista din lume care atinge la propriu si la figurat, cele mai inalte culmi.

Crina s-a intors victorioasa doar cu putin timp in urma dintr-o alta expeditie ce a avut ca obiectiv cucerirea celui mai inalt munte si al celui mai inalt vulcan de pe continentul american.

Crina COCO Popescu, alpinista in varsta de 15 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, va participa, in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, la expeditia din Antarctica. COCO va face echipa cu alpinistul american Jordan Romero in varsta de 14 ani care in luna mai, prin ascensiunea reusita pe Everest, a devenit cel mai tanar alpinist din lume care a ajuns pe cel mai inalt varf al planetei.

Prin expeditia din Antarctica, COCO isi propune escaladarea a doua varfuri situate la peste 1.000 km distanta unul de celalalt: Mt. Sidley si Mt. Vinson.

  • Mt. Sidley este cel mai inalt vulcan al Antarcticii si prin ascensiunea acestui varf COCO ar putea deveni prima femeie din lume care incheie circuitul Volcanic Seven Summits.
  • Mt. Vinson este cel mai inalt munte din Antarctica, iar escaladarea lui ar aduce-o pe COCO doar la un varf distanta de Seven Summits si posibilitatea de a deveni cea mai tanara alpinista din lume care sa incheie acest redutabil circuit, la doar 15 ani.

Costurile expeditiei din Antarctica se ridica la 65,000 EUR, reprezentand cel mai mare impediment in realizarea unei performante unice pentru Romania. De aceea, in cadrul unei conferinte de presa, toata echipa ce o sustine pe Coco a facut un apel public pentru cei care vor sa o sponsorizeze, mai ales in conditiile in care autoritatile isi intorc privirile de la astfel de rezultate ce aduc cinste Romaniei peste hotare.

Pe 20 iunie 2010 COCO escalada Mt. McKinley (6,193.5 m) din Alaska, cel mai inalt munte al Americii de Nord, incheind astfel cu success expeditia “America de Nord – 2010”. In cadrul expeditiei, COCO a escaladat cel mai inalt vulcan al continentului, Pico de Orizaba (5.636 m), Mexic, si in acelasi timp cel de-al VI-lea vulcan pentru COCO in Volcanic Seven Summits dar si cel mai inalt munte – McKinley – acesta fiind cel de-al V-lea varf pentru COCO in Seven Summits.

Crina COCO Popescu, alpinista in varsta de 15 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, va participa, in perioada decembrie 2010- ianuarie 2011, la expeditia in Antarctica. COCO va face echipa cu alpinistul american Jordan Romero in varsta de 14 ani care in luna mai, prin ascensiunea reusita pe Everest, a devenit astfel cel mai tanar alpinist din lume care a ajuns pe cel mai inalt varf al planetei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri