17 Mai 2024 publicat în Cariera 32 share-uri

Când un brand este vizibil, clienții și publicul îl recunosc și îi atribuie anumite valori și caracteristici. Asta ajută la construirea reputației, ceea ce duce, apoi, la creșterea vânzărilor.

Vizibilitatea brandului ajută la creșterea valorii sale, deoarece clienții și investitorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru produsele ori serviciile oferite de un brand cunoscut și de încredere. Primul pas este să identifici scopul și obiectivele brandului tău și să dezvolți o strategie clară, pentru a le atinge. Iată câteva metode pe care le poți pune în practică.

1.Panouri publicitare în oraș

Panourile publicitare joacă un rol important în marketingul modern, oferind o modalitate eficientă de a ajunge la un public larg și de a crește gradul de conștientizare al brandului. Pot fi folosite pentru a promova produse sau servicii specifice, atrăgând atenția publicului țintă, fiind un mod foarte vizual de a transmite un mesaj memorabil.

Există o varietate de tipuri și dimensiuni de panouri publicitare disponibile, permițând afacerilor să-și personalizeze campaniile, pentru a se potrivi nevoilor și bugetului lor. Poți colabora cu un centru de printare sau poți face chiar tu asta.

În cazul în care afacerea ta necesită utilizarea frecventă a afișelor și a panourilor publicitare, poți achiziționa o imprimantă plotter. Aceasta îți permite să printezi materiale de dimensiuni mari. Pe lângă imprimantă, vei mai avea nevoie de un laptop și de consumabile: tuș pentru imprimantă și hartie plotter.

2.Fii prezent online

Crearea de conturi pe rețelele sociale și a unor conținuturi de calitate ajută la creșterea vizibilității brandului tău. În prezent, rețelele sociale oferă o modalitate excelentă pentru a expune brandul tău unui public larg. Cu cât ești mai vizibil, cu atât mai multe persoane vor afla despre afacerea ta și despre ceea ce oferi.

Acestea te ajută să te conectezi cu clienții tăi la un nivel mai personal. Poți folosi platformele pentru a răspunde la întrebări, a oferi asistență clienților și urmăritorilor și a construi relații durabile cu aceștia.

Rețelele sociale pot fi folosite cu succes pentru a promova produsele ori serviciile tale și pentru a direcționa traficul către site-ul tău web. O campanie de marketing eficientă pe rețelele sociale poate duce la o creștere semnificativă a vânzărilor.

Un alt avantaj este faptul că, prin intermediul lor, poți obține informații valoroase despre clienții tăi și despre publicul tău țintă. Poți folosi aceste date pentru a-ți îmbunătăți produsele, serviciile și strategiile de marketing.

3.Campanii de e-mail marketing

E-mailul este o modalitate excelentă de a ajunge la un număr mare de oameni și de a-ți face cunoscută afacerea. Este un canal de comunicare direct, care te poate ajuta să construiești relații mai puternice cu clienții tăi. Poți folosi e-mailul pentru a oferi informații valoroase, a trimite oferte speciale și a-ți menține clienții implicați și interesați de brandul tău.

Campaniile de e-mail marketing pot fi extrem de eficiente în creșterea vânzărilor și a conversiilor. Poți folosi e-mailul și pentru a direcționa traficul către site-ul tău web. Un beneficiu al acestei strategii este faptul că poți urmări cu ușurință rata de deschidere a mesajului, rata de click și rata de conversie a campaniilor tale de e-mail marketing, ceea ce te poate ajuta să-ți îmbunătățești rezultatele în timp.

4.Optimizarea SEO

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) reprezintă ansamblul de tehnici folosite pentru a îmbunătăți poziționarea site-ului tău web în rezultatele căutărilor organice (gratuite) pe motoare de căutare precum Google. Cu alte cuvinte, SEO ajută site-ul tău să fie mai vizibil pentru utilizatorii care caută informații relevante cu ceea ce oferi tu.

În esență, vizibilitatea brandului este o componentă cheie a oricărei strategii de marketing de succes. Cu o vizibilitate bună, este simplu să atragi clienți noi, să construiești loialitate și să-ți crești afacerea.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri