Dana Jianu este medic primar chirurgie plastica-estetica in cadrul centrului medical ProEstetica si membru fondator al Societatii Nationale de Chirurgie Estetica.

Care au fost cele mai spectaculoase cazuri cu care v-ati confruntat?

D.J.: Cele mai spectaculoase cazuri sunt pacientii cu probleme mai putin obisnuite sau cu operatii nereusite care vin pentru corectii. As enumera aici transformarile radicale care se produc dupa mari reductii de san (cate un kilogram de fiecare san) sau implante mamare pe torace absolut plat, reductia unui nas foarte mare, corectii de urechi foarte clapauge, malformatii congenitale la buze si nas, reconstructii dupa cancerul mamar, si bineinteles, corectii dupa operatiile altor colegi din tara sau strainatate (nu discutam aici de ce s-au produs, toata lumea are o rata de operatii mai putin reusite). Operatiile pe care le-am enumerat au “o miza” foarte mare pentru ca pacientii acestia sunt foarte complexati si traumatizati psihologic asteptand enorm de la actul chirurgical reparator. In acest caz, responsabilitatea chirurgului si a intregii echipe este cu atat mai mare; de asemenea, un rezultat bun in aceste conditii aduce satisfactii enorme, viata pacientului se schimba spectaculos!

Ne puteti da mai multe detalii despre vaginoplastie...

D.J.: Vaginoplastia consta in modificarea vaginului cu ajutorul tehnicilor chirurgicale clasice sau cu ajutorul laserului CO2,in general in scopul rejuvenarii,scurtarii sau ingustarii. Frecvent se intampla ca pe masura trecerii timpului vaginul sa se deformeze largindu-se si lungindu-se, mai cu seama dupa una sau mai multe nasteri pe cale naturala. Uneori, in afara de marirea dimensiunilor se produce si o slabire a structurilor musculare, cu producerea a ceea ce se numeste ruptura de perineu, insotite toate acestea de tulburari de dinamica sexuala si chiar de incontinenta urinara.

Vaginoplastia se efectueaza de sine statatoare sau in cadrul unui ansamblu de interventii de rejuvenare genitala, alaturi de labioplastie, augmentarea punctului G sau epilare laser definitiva. In timpul vaginoplastiei, chirurgul diseca structurile anatomice, reface si apropie structurile musculofasciale si rezeca excesul de mucoasa si parti moi, obtinandu-se in final un vagin mai scurt, mai ingust, mai suplu si mai neted.

Faptul ca sunteti femeie va ajuta sa intelegeti mai bine structura psihica si dorintele de infrumusetare ale pacientilor dvs.?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri