14 Decembrie 2021 publicat în Cariera 337 share-uri

Raluca Muntean este unul dintre acei tineri deosebit de frumoși și luminoși care își doresc să schimbe un pic lumea în mai bine în jurul lor prin puterea talentului și a muncii lor. Este studentă anul 4 în cadrul Facultății de medicină dentară, dar și cântăreață și songwriter.

Adoră să cânte, compune muzică, scrie versuri, cânta coveruri, dar are și mai multe colaborări internaționale. Din colaborarea ei cu studiourile HahahaProduction s-au născut mai multe piese, iar 2020, deși un an dificil pentru toată lumea, i-a adus foarte multă inspirație. Astfel a lansat Ep-ul în spaniolă și în engleză "El Jugador" cu 5 piese, printre care și single-urile "At Long last" și "El Dolo”.

“Muzica a fost și este întotdeauna ceea ce mi-a salvat sufletul în toate situațiile dificile în care simțeam că nu mai pot, că nu mai pot continua și că vreau să renunț. Muzica e legătura mea cu universul, muzica înseamnă spirit, suflet, Dumnezeu”, ne-a mărturisit artista. Deși are doar 22 de ani, are o înțelepciune aparte și ne-a expus deopotrivă cu candoare, dar și cu o maturitate pe care mulți dintre noi o dobândim abia mai târziu în viață, despre cum îmbină știința (medicina) cu muzica, despre cum își dorește să trateze și să aline atât nevoile fizice, cât și pe cele spirituale, despre procesul de compunere a unei piese, punctul ei de vedere în ceea ce privește social media, despre relația ei cu muzica, cu familia sau divinitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu EXPOZITIA SI GALA FABULOUS OVER 40 Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Vă invităm să faceți și voi cunoștință cu Raluca Muntean și să aflați mai multe despre ea, este un suflet tânăr care ne inspiră! Raluca are și un alt talent: pictează, iar din mâinile ei ies niște ilustrații de cărți superbe. Și-a propus îndeosebi 2 lucruri pe parcursul vieții sale: să nu își lase flacăra inimii ei, muzica, să se stingă vreodată și să își mențină sufletul liniștit pe parcursul acestei călătorii numite viață.

  • Garbo.ro: Ne vorbești un pic despre Raluca Muntean? Cine este, cum se vede ea și ce ar trebui să știe ceilalți despre fata care își expune sufletul în fața lor prin muzica ei?

Raluca Muntean: Ca să descopăr cine sunt a trebuit să fac ceea ce fiecare dintre noi ajunge într-un anumit punct al vieții sale să facă și anume să trăiască tot ceea ce se întâmplă cu bune și cu rele la momentul potrivit. M-am născut în Slobozia, județul Ialomița, unde am stat până la vârsta de 14 ani, timp în care am participat la festivaluri de muzică, olimpiade naționale de desen, iar în 2014 a apărut primul meu proiect muzical alături de Marius Dia, piesă care a fost difuzată la diferite televiziuni.

În 2014 m-am mutat în București, unde am terminat liceul bilingv spaniol "Miguel de Cervantes". Pe toată durata liceului, m-am îndrăgostit de limba spaniolă și am continuat să particip la festivaluri de muzică precum Callatis în anii 2014 și 2015 și să reprezint liceul la diferite concursuri. Fiind la profilul de filologie, pe lângă spaniolă, am descoperit și pasiunea pentru istorie, participând la olimpiade și continuând până în ziua de azi să citesc și să mă documentez.

Tot în această perioadă am început să compun, prima piesă scrisă de mine fiind "Eternal Love" și produsă de Șerban Cazan în studio-urile HahahaProduction. Apoi a continuat colaborarea cu ei în următorii ani: 2015 - "Give it a try", 2016 - "Memories", 2017 -"Parte din mine", piese compuse de mine, iar în fiecare dintre ele se regăsește o parte din sufletul meu. Îmi place să îmi mai numesc piesele și "copiii mei" pentru că tot procesul creator al unei piese mi se pare unul fascinant, începând de la tema principală cu motivele sale până la linia melodică și producția în sine.

După ce am intrat la Facultatea de Medicină Dentară, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", în 2018, timpul meu a devenit din ce în ce mai puțin pentru că aveam foarte mult de învățat, dar acest lucru nu mi-a oprit flacăra numită muzică care ardea permanent. În 2019, am lansat "No quiero "alături de Hahaha Production, piesă scrisă de "LiToo"Carlos P, iar în 2020, deși a fost un an foarte dificil pentru toată lumea, mie mi-a adus foarte multă inspirație și am scris Ep-ul în spaniolă și în engleză "El Jugador" cu 5 piese, printre care și single-urile "At Long last" și "El Dolo" cărora am reușit să le fac și videoclipuri muzicale filmate cu Sega și Dedey. În octombrie 2020, am colaborat pe o piesă foarte emoționantă "Zorile se varsă" cu Keri&Butch și Dedey, iar în 2021 am lansat niște proiecte de suflet: februarie -"Alte vieți", martie - "El Dolo", aprilie - "Vidul ", iar in mai am avut un feat. cu Dedey pe piesa "Timp să fim".

  • Ce face Raluca când nu face (și respiră) muzică? Care este visul cel mai curajos al unei tinere de 22 de ani?

Cred că cea mai grea încercare și cel mai curajos lucru este să îți păstrezi sufletul liniștit pe tot parcusul acestei grele călătorii numită viață. Când nu cânt, compun piese, desenez și încerc să fac cât mai multe lucruri care mă liniștesc și îmi țin spiritul fericit.

  • Care este rolul muzicii în viața ta și ce amprentă și-a pus asupra sufletului tău?

Muzica are rol principal în viața mea fiindcă nu trece nicio zi fără să cânt, să ascult sau să compun muzică. Muzica a fost și este întotdeauna ceea ce mi-a salvat sufletul în toate situațiile dificile în care simțeam că nu mai pot, că nu mai pot continua și că vreau să renunț. Muzica e legătura mea cu universul, muzica înseamnă spirit, suflet, Dumnezeu.

  • Crezi că muzica poate schimba ceva în structura noastră interioară sau că tu, ca artist, poți influența în vreun fel societatea prin muzica ta?

Cred că orice contribuție a spiritului tău și orice formă de manifestare a sa poate influența și ajuta evoluția societății. Orice act creator al spiritului, fie că vorbim de muzică, artă, gătit, compus, în orice există dedicație și suflet, totul în sine devine o contribuție umanității. Da, cred că muzica schimbă atâta timp cât e potrivită sufletului nostru. Dacă ascultăm ce trebuie și ce ne face bine și nu muzică care ne transformă negativ și ne duce într-o direcție nu tocmai bună, atunci da, muzica influențează și societatea.

  • Mă fascinează modul în care muzica produce reverberații în adâncul nostru. Cum crezi că reușește un suflet să transmită un ceva altui suflet? Cum se creează aceste legături și interacțiuni aproape "magice" între oameni prin muzică?

Legăturile magice se creează la nivelul sufletului nostru. E foarte bine să putem să "share-uim" o parte din sufletul nostru și cu ceilalți. Legăturile magice între muzică și oameni vindecă răni, schimbă starea sufletească și crește vibrația spiritului.

Cred că suntem interconectați unii cu ceilalți și fiecare trece la un moment dat prin ceea ce trece celălalt și cumva ajungi într-un punct în care "joci " atât rolul de victimă, cât și rolul de salvator, atât neîndreptățitul, cât și cel îndreptățit și lista continuă, iar muzica reușește în fiecare situație să te salveze.

  • Simți că te-ai născut în locul, timpul și spațiul potrivit? Rezonezi cu vremurile pe care le trăim sau ți-ar fi plăcut să trăiești într-o altă epocă din trecut sau viitor?

Îmi place să trăiesc în prezent și să mă bucur de tot ce se întâmplă. Deși uneori nu rezonez cu timpurile noastre, încerc să mă adaptez și să înțeleg că fiecare perioadă din viața noastră ne modelează și dacă ne-a fost scris să ne aflăm în acest punct, aici și acum, să nu ratăm șansa de a ne bucura de această oportunitate.

  • De ce ai ales facultatea de medicină dentară? Cum îmbini latura de artist cu această meserie practică? Nouă ne transmite sentimentul că ai vrea să ne așterni zâmbete pe chip prin ambele :)...

De mică eram fascinată de știință și îmi doream să ajut oamenii cumva. Așa că, în viață trebuie să ai un echilibru și mi-am spus: "Ce e mai bun decât faptul că poți trata și nevoile fizice, dar și pe cele spirituale?" Și așa știința, respectiv Facultatea de Medicină Dentară, se îmbină la momentul prezent cu prima mea iubire, muzica.

  • Rețelele de socializare proiectează o viață perfectă, în care toți părem fericiți, puternici și ne știm foarte bine drumul. Realitatea este însă ușor diferită, mai ales pentru sufletele tinere, aflate în formare și în căutări. Ce sfaturi ai pentru tinerii care încă nu s-au găsit pe ei înșiși? Cum să își îmbrățișeze fricile, vulnerabilitățile și să își descopere drumul înspre autenticitate?

Să își ia și momente offline în care meditează, în care se documentează despre spiritualitate și sunt înconjurați de oameni buni. Și eu sunt genul de om care își petrece timpul pe social media, însă mi-am dat seama că trebuie să existe un echilibru. Deși uneori îți dă dependență cam tot ce se întâmplă pe social media, la un moment dat însă, când acorzi prea mult timp virtualului, uiți de realitate și de tine, de sufletul tău, iar unde nu e suflet, se face un gol. Așa că uneori mai trebuie să dai un delete pe aplicația de insta și facebook din meniul tău și să dai o fugă în natură, o fugă la munte sau chiar să stai în dreptul geamului tău cu chipul la soare și să mulțumești Divinității pentru această zi, pentru o nouă șansă pentru viața ta!

  • Ne influențează părerea celorlalți despre noi? Cum să o folosim în mod constructiv, mai ales părerea celor care și contează pentru noi și care nu este, uneori, la unison cu modul în care vedem noi lucrurile pe moment?

Am învățat în ultimii doi ani că cele mai importante sunt părerile și viziunea noastră și a celor dragi care țin la noi despre noi. În rest, fiecare judecă doar o fracțiune din personalitatea noastră și își formează o opinie. De obicei, oamenii își fac o impresie dintr-o singură poză de pe Instagram, doar dintr-o singură întâlnire cu persoana despre care nu prea ai aflat multe sau din "auzite ", lucru care mi se pare foarte trist pentru că trăim într-o perioadă în care opinia publică sau personală se formează numai pe baza datelor sau pozelor de pe social media. La un moment dat, aceste opinii eronate deveniseră toxice pentru mine pentru că încercam foarte mult să le creez celor din jur imaginea de "om agreabil", lucru care îmi consuma atât timpul, cât și energia. Până când am încetat să mă preocup de chestia asta și să mă asigur că trăiesc în liniște și iubire, fără să mă mai afecteze "această imagine eronată" creată de ceilalți și să accept faptul că, cine vrea să mă cunoască va veni către mine, și același lucru îl voi face și eu și îmi voi deschide sufletul și le voi oferi iubirea mea persoanelor care chiar vor să fie parte din viața mea și va exista acest echilibru între noi-oamenii și între prieteniile noastre.

  • Care a fost cel mai frumos sau drag moment trăit de tine pe scenă și în lumea muzicii?

Sunt tare fericită ori de câte ori mă aflu pe scenă așa că nu pot alege un moment preferat. De fiecare dată când cânt, mă simt diferit și fiecare moment are o altă intensitate. Dar dacă ar fi să mă gândesc bine, ar fi acel moment când am cântat la Festivalul Callatis -Mangalia pe scenă plutitoare. Acela a fost un moment magic: cântam și o piesă în franceză și niciodată nu am cântat "fiind pe mare". Toate scenele până atunci erau pe pământ și acela a fost un moment wow.

  • Tu nu doar cânți, ci și compui versuri și transmiți emoții. Cum se desfășoară, de fapt, tot procesul acesta de a scrie o piesă? Ce anume te inspiră, unde găsești iubirea pe care o dai mai departe?

Chiar zilele acestea am înregistrat cea mai recentă piesă a mea "Fantoma", pe care am lansat-o în decembrie 2021 și vorbeam cu producătorul piesei, Șerban Cazan, despre cum "procesul de a compune" o piesă devine unul ușor și rapid atunci când ești pasionat și dedicat. Piesa am scris-o dintr-o răsuflare, într-o seară de joi, odată cu linia melodică, iar astăzi am înregistrat-o. Șerban Cazan s-a ocupat de partea instrumentală și de montajul piesei în studio. Tot procesul cred că a durat 2 ore, așa că ce e menit să vină la noi, va veni repede și ușor!

  • Care sunt reperele spirituale ale unei tinere de 22 de ani, ce rol are Dumnezeu în viața ta? De ce să își cultive un tânăr această relație cu divinitatea și să investească în ea pe tot parcursul vieții sale, în toate etapele sale de creștere și dezvoltare?

Eu cred că pe Dumnezeu îl găsești pretutindeni, atât în natură, atât în oameni, cât și în muzică și în artă. Iar când îți dai seama că această energie universală te înconjoară, nu mai ai cum să te prefaci că nu e nimic și să trăiești egoist. Și când îți dai seama de prezența lui Dumnezeu, nu mai ești singur. Un tânăr ar trebui să își cultive relația cu Dumnezeu în primul rând ca să se descopere și să aibă încredere în el însuși/însăși. Când îți dai seama că o părticică de Divinitate se află atât în tine, cât și în cel de lângă tine, nu mai ai cum să urăști, să vrei răul cuiva sau chiar să îți vrei răul ție, pentru că îți dai seama că nu mai ești singur, că în tine există această energie, această flacără, suflet, spirit care te va ghida. Tu trebuie doar să recunoști această energie și să îi oferi o șansă, să o accepți, să o recunoști și să o iubești.

  • Ai o relație specială cu familia ta, mai ales cu mama și cu sora ta, se simte multă iubire acolo... Cum se construiește o relație pe linie feminină atât de frumoasă chiar dacă aparțineți unor generații diferite? Care sunt lucrurile cele mai importante pe care le-ați învățat una de la cealaltă?

Mama ne-a învățat pe amandouă cât e de importantă iubirea și cât de important e să îi spui celui drag cât îl iubește și să îi fii recunoscător. De când eram mici, mama ne-a spus amândurora cât ne iubește și cât este de recunoscătoare Divinității că suntem în viața ei și așa am procedat și noi cu ea și între noi două a continuat să fie aceeași energie a recunostiintei, a liniștii și a iubirii.

  • Care îți sunt cele mai dragi și fericite amintiri din copilărie?

Cele mai dragi amintiri sunt legate de familia mea. Sunt legate de mama mea cu care continuu vorbeam, cântam, dansam, îmi cânta la chitară, îmi făcea teatru cu păpușile și îmi spunea că nimic nu îți poate șterge zâmbetul de pe buze atâta timp cât cânți, că muzica e limbajul sufletului și că, atâta timp cât sufletul e fericit și cântă, n-are cum vreodată să-ți fie rău în această viață.

Pe Raluca Muntean o puteți asculta pe youtube, dar o găsiți si pe Instagram.


Sunt redactor Garbo de ceva timp (probabil o crâmpeie în infinitatea universului) și o mică parte din identitatea mea se regăsește și în această căsuță virtuală a lucrurilor frumoase. Am absolvit Facultatea de Litere și...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri