Planificarea bugetară te poate ajuta să acorzi prioritate cheltuielilor în mod eficient și responsabil. Indiferent de veniturile și obiceiurile tale de consum, încadrarea într-un buget stabilit poate avea un impact pozitiv asupra viitorului tău financiar.

Planificarea unui buget este o abilitate valoroasă, dar necesită cercetare și disciplină, deci este important să înveți cum să-ți dezvolți eficient planul. În acest articol, îți voi arăta de ce este important să planifici și să implementezi cu succes un buget realist.

1. Adună-ți venitul

Începe prin a aduna câți bani câștigi după taxarea și impozitarea din fiecare lună. Dacă calculul tău variază, utilizarea unei medii va fi în regulă, dar cu cât este mai precisă, cu atât mai bine. Nu uita de alte surse de venit, precum pensia alimentară, dobânzi, dividende și venituri din chirii. Acum, că îți cunoști veniturile, poți decide ce este de făcut mai departe.

2. Urmărește-ți cheltuielile

Știi cât cheltuiești în fiecare lună? Dacă nu, acum este momentul să afli.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Indiferent dacă decizi să analizezi extrasele bancare din ultimele luni sau decizi să-ți urmărești cheltuielile pe o perioadă de o lună, știind unde se îndreaptă banii tăi poți contribui la o imagine clară a obiceiurilor tale în cheltuirea banilor.

Cheltui prea mult pe cafea sau pentru gustările cumpărate în oraș? Preferi taxiul în locul mijloacelor de transport în comun sau al mersului sănătos pe jos? Monitorizează-ți cheltuielile pe categorii. Există o mulțime de aplicații care îți permit urmărirea zilnică a acestora. Vei fi surprins când vei trage linie și vei observa că acele cheltuieli mici și dese îți afectează cel mai mult bugetul.

3. Calculează diferența

Dacă cheltuielile tale sunt deja mai mari decât economiile, ai 2 opțiuni. Fie câștigi mai mulți bani, fie cheltui mai puțin. În general, este mai ușor să reduci cheltuielile decât să produci mai mulți bani. Uită-te înapoi la bugetul tău și determină ce poate fi redus. Mănânci mai puțin la restaurant? Mai puține haine noi? Poate ai prea multe conturi bancare cu o sumedenie de comisioane la operațiuni.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Caută să schimbi situația și alege un cont curent cu zero costuri. Dacă economisești mai mult decât cheltui, este minunat. Ești mulțumit de suma economisită? Dacă nu, ce altceva mai poate fi eliminat?

4. Stabilește ce să faci cu economiile tale

Ai economii? Felicitări! Care este cel mai bun lucru de făcut în continuare? Dacă ai datorii cu dobândă ridicată, cel mai bine ar fi să le achiți. Poți chiar să reduci această datorie printr-o rată a dobânzii mai mică, pentru a economisi mai mult și a o achita mai repede. O țintă bună este să stabilești un obiectiv de economisire, să acumulezi o sumă echilibrată în contul tău de economii și apoi să îl constitui într-un fond de urgență de 3 luni. Dacă preferi să stabilești un procent din venitul tău, încearcă să începi de la 5% sau 10%, apoi crește rata de economii în timp.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

5. Creează-ți bugetul în jurul obiectivelor pe termen lung

Deși decizia de a implementa un buget se poate baza pe cerințe pe termen scurt, cum ar fi nevoia de a cheltui mai puțini bani în fiecare lună, un buget trebuie să ia în considerare și obiectivele pe termen mai lung, precum economisirea pentru un fond de urgență, cumpărarea de proprietăți, achitarea unor datorii, economisirea pentru vacanțe, economisirea pentru pensionare sau alte obiective similare. Cel mai bine este să fii însă cât mai specific posibil cu banii pe care trebuie să-i strângi pentru aceste obiective și termenul limită pentru fiecare, deoarece acestea te vor motiva să rămâi disciplinat și concentrat.

6. Fă-ți un obicei din examinarea bugetului

Obiectivul este acela de a-ți respecta bugetul, examinându-l în fiecare săptămână sau de câteva ori pe lună. Acest lucru te va ajuta să înțelegi rapid modul în care cheltuielile tale sunt realizate, ce trebuie să se schimbe și dacă îți respecți obiectivele financiare.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Sursa foto: Photo by Karolina Grabowska from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri