15 Iunie 2021 publicat în Cariera 1 share-uri

L’Oréal România, în parteneriat cu CNR UNESCO, continuă să sprijine comunitatea științifică din România prin derularea celei de-a XII-a ediții a competiției de proiecte de cercetare L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, organizată cu sprijinul UEFISCDI.

Comunicat de presă

În cadrul programului se acordă patru burse în valoare totală de 188.000 lei, pentru finanțarea unor activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României, în domeniile Științele Vieții și Științe Fizice. Programul se adresează femeilor care activează în cercetare, cu vârsta de maximum 40 de ani.

„Ca o companie ce investește 3,4% din cifra globală de vânzări în cercetare și dezvoltare, adică peste 960 milioane de euro la nivel global, înțelegem profund nevoia de finanțare a cercetării. Tocmai de aceea, în România, credem că este de datoria noastră să contribuim la sprijinirea acelor proiecte și profesioniști care pot aduce schimbări revoluționare în știință. În același timp, statisticile ne arată că există, încă, diferențe între rolul femeilor și al bărbaților în cercetare. Este motivul pentru care continuăm să le oferim sprijin tinerelor cercetătoare pentru care finanțările proiectelor reprezintă un pas uriaș către noi descoperiri științifice. Până acum, în 11 ediții, am susținut 29 de cercetătoare cu peste 1,2 milioane de lei investiți în activitatea lor, contribuind activ la dezvoltarea unui domeniu vital pentru omenire”, a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oréal România.

Cercetătoarele care vor să aplice în cadrul programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, trebuie să respecte următoarele cerințe:

  • Să își desfășoare activitatea de cercetare în România
  • Să aibă maximum 40 de ani
  • Să se încadreze într-una dintre ariile de cercetare Științele Vieții sau Științe Fizice
  • Să fie doctorande sau să fi obținut titlul științific de doctor și să urmeze un program de pregătire postuniversitară în România

Proiectele se depun până pe 24 iulie 2021, online pe platforma www.forwomeninscience.com. Cele patru burse, fiecare în valoare de 47.000 de lei, se acordă pentru finanțarea a două proiecte de cercetare în aria Științele Vieții și două în aria Științe Fizice.

„Cercetarea în domeniul științelor și susținerea tinerelor femei cercetător ocupă poziții prioritare în agenda UNESCO și, implicit, a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Stereotipurile perpetuează inegalitatea de gen în ceea ce privește accesul la aceste domenii de studiu și cariere. Nu ne putem permite să ne privăm de talentele a jumătate din umanitate: femeile avansează știința, iar știința avansează lumea!

În acest context apreciem în mod deosebit efortul constant al L’Oréal, care anul acesta organizează a XII-a ediție a programului „Pentru Femeile din Știință”, a declarat Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Despre Programul de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

Cercetarea și știința reprezintă unul dintre pilonii importanți pe care s-a construit grupul L’Oréal, fondat de un cercetător în urmă cu peste 110 de ani. Încă de atunci, L’Oréal și-a dedicat energia pentru susținerea și promovarea cauzei femeilor, oriunde pe glob.

Lansat în România în anul 2009, programul de burse private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Știință” oferă sprijin tinerelor cercetătoare, le ajută să-și dezvolte potențialul maxim, iar prin faptul că oferă vizibilitate activității lor, programul le inspiră și pe tinerele eleve să ia în considerare o carieră în știință.

În cei 12 ani de la lansare, proiectul a premiat și susținut 29 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1,2 mil. de lei.

Despre Programul internațional For Women in Science

Bursele L’Oréal – UNESCO ”For Women in Science” se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări.

275 de tinere cu contribuții majore in domeniul științific, beneficiază în fiecare an de programe de bursă naționale sau regionale. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award pentru activitatea desfășurată în domeniul lor, Științele Vieții sau Științele Fizice. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

Pentru mai multe detalii accesați www.forwomeninscience.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri