Activitatea tinerelor cercetatoare din Romania va fi sustinuta, din acest an, prin acordarea de burse anuale private, odata cu lansarea, astazi, a programului de burse nationale UNESCO LOral "Pentru femeile din stiinta".

„Un perete de sticla” impiedica progresul profesional al femeilor, in special in stiinta:

-In Europa, femeile reprezinta 50,4% dintre profesionistii care lucreaza in domenii stiintifice, dar numai 29% dintre ingineri, 29% dintre cercetatori si 15% dintre profesorii universitari.

-In universitatile din Franta, 38% dintre lector sunt femei, dar numai 16% sunt profesori titulari.

-Femeile ingineri sunt platite cu mult mai putin decât barbatii: cu 3% mai putin la inceputul carierei si cu 42% mai putin in cazul femeilor cu vârsta intre 55 si 59 de ani, o cifra de-a dreptul socanta.

Lansarea programului de burse nationale „UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta”

Activitatea tinerelor cercetatoare din Romania va fi sustinuta, din acest an, prin acordarea de burse anuale private, odata cu lansarea, astazi, a programului de burse nationale UNESCO L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

UNESCO si Grupul L’Oréal deruleaza in parteneriat, de peste 10 ani, programul „For Women in Science”, care recunoaste si sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintei. Prin lansarea in Romania a programului de burse nationale “Pentru femeile din stiinta”, oferite femeilor cercetator, UNESCO si L’Oréal intaresc si reconfirma partneriatul si la nivelul tarii noastre.

Pentru a indeplini misiunea acestui program, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si compania L’Oréal Romania au incheiat un parteneriat strategic cu Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica.

„Ne dorim ca acest program sa devina un program de referinta pentru lumea stiintifica din Romania si ne propunem sa sprijinim activitatea cercetatoarelor, prin bursele anuale, dar si sa incurajam tinerele romance sa isi urmeze vocatia”, declara Domnul Richard Matalon, Country Managing Director L’Oréal Romania.

Domnul serban Ursu, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, declara: “Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO se implicam activ, pe termen lung, in acest proiect, pentru ca ne dorim ca femeile cercetator sa beneficieze de recunoasterea pe care o merita. Ne-am propus sa dezvoltam si in Romania o comunitate puternica a femeilor de stiinta”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri