O cautare clasica a unui nou loc de munca presupune in general sa trimiti zeci, daca nu sute de CV-uri, sa te inscrii in cel putin doua, trei site-uri de recrutare si daca mai ai rabdare si putere, sa dai si sfoara in tara catre toti prietenii tai ca iti cauti de lucru. E un proces lung, obositor si care iti poate pune la grea incercare rezistenta si increderea in tine.

CARACTERUL puternic este construit si mentinut prin gradul de seriozitate, integritate, ambitia si determinarea de a obtine rezultatele dorite. Este un lucru pe care colaboratorii tai il vor realiza de la primul contact cu tine si aceasta impresie li se va accentua in timp, pentru ca marea calitate a unui caracter adevarat este stabilitatea in timp. Probabil ca te intrebi, “Dar ce ma fac daca simt ca nu am acest caracter in momentul de fata?”. In nici un caz nu trebuie sa ridicam din umeri si sa plecam mai departe dezamagiti. Caracterul se construieste si educa in timp, mai ales printr-un proces constient de disciplina si de automotivare. Asta trebuie sa facem si noi

COMPETENTELE CRITICE sunt acele abilitati, care aplicate zi de zi, dau nastere la rezultate extraordinare. Competentele critice sunt abilitatea de comunicare concis si la obiect, abilitatea de a lucra in echipa si abilitatea de a analiza si rezolva probleme. Ele nu sunt un dar exclusiv, dat numai unora dintre noi la nastere, ci sunt lucruri care se pot invata si perfectiona prin practica.

Citeste si:
Lavazza dezvăluie rețetele celor mai populare băuturi de vară,...
Lavazza dezvăluie rețetele...

Nu este greu sa vedem acum de ce profesionistii care dau dovada de CARACTER si de COMPETENTE CRITICE devin atat de credibili, incat lumea mica de afaceri afla despre ei, ii contacteaza si le ofera job-uri fara ca acestia sa aplice pentru ele.

Intrebarea care merita sa o consideram acum este "ce pot EU sa fac pentru a-mi dezvolta CARACTERUL si COMPETENTELE CRITICE?" astfel incat sa-mi creasca si mie sansele sa fiu contactat/a de firme, in loc sa caut eu urmatorul loc de munca daca va fi cazul.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) - o experiență fascinantă si un...
Programarea Neuro-Lingvistică...

Solutii de dezvoltare profesionala si personala sunt acum disponibile tuturor. Fie ca alegi un o varianta de auto-dezvoltare prin carti, fie ca apelezi la un “coach” in cariera, fie ca alegi sa frecventezi seminarii deschise despre construirea carierei, important este sa realizam cu totii ca toate aceste lucruri sunt posibile, sunt accesibile, dar vin cu o singura conditie: aceea de a avea ambitia si determinarea de a actiona sustinut. Succes!

Un articol scris de Eduard Radu

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Femeile fac afaceri bune

Onestitatea: cea mai bun strategie la interviu.

Misiunea ta absoluta: schimba lumea!
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri