Unii se folosesc de barfa ca de o arma, barfind in scopul de a avansa sau pentru a se pune intr-o lumina mai buna. Este usor sa-ti denigrezi un coleg in fata sefului sau in fata unui alt coleg pentru a iesi tu cu fruntea sus dintr-o anumita situatie sau pentru a te face remarcat. Este ceea ce poarta numele de barfa negativ. Nu exista fair-play in ea. Pe de alta parte, barfa pozitiva isi are hazul ei. Se creeaza conexiuni intre persoanele care barfesc, atmosfera de la birou capata o oarecare savoare, pierzandu-si din formalitate si sobrietate.

-Conform unui alt studiu, femeile sunt de trei ori mai predispuse decat barbatii sa discute despre familie si simt nevoia mai mult decat acestia sa vorbeasca despre sentimentele lor sau sa dezvaluie amanunte legate de viata personala. Implicarea in viata celorlalti face parte asadar din natura feminin. In unele cazuri discutarea si disecarea vietii altora constituie o metoda excelenta de a distrage atentia de la propria viata. Ideal ar fi sa nu dai prea multe amanunte despre tine, insa daca nu te poti abtine, ai grija asupra caror detalii te opresti si gandeste-te de doua ori inainte de a le expune cui le impartasesti.

-In cazul in care la locul de munca s-a format o “gasca de barfit”, nu adopta o atitudine de ostilitate sau de dusmanie fata de grup, dar nici nu te imprieteni cu acestia, stimulandu-le discutiile si procurandu-le material pentru barfit. Adopta o atitudine neutra, incearca sa gasesti subiecte neutre pe seama carora sa puteti conversa cate in luna si in steke. Pe cat posibil, incearca sa nu te angajezi in conversatii ce vizeaza conduita profesionala sau personala a colegilor sau a sefului.
-Incearca sa vezi partea plina a paharului. Barfa pozitiva te ajuta sa cunosti modul de gandire al colegilor si felul in care acestia catalogheaza actiunile celorlalte persoane. De asemenea, prin barfa poti afla care sunt tiparele comportamentale respinse si acceptate de colegi si in functie de acestea iti poti imbunatati propria imagine. La urma urmei, barfa inseamna informare atata timp cat este tinuta sub control si practicata cu masura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri