Meritul deci trebuie acordat fiecaruia dintre acestia insa nu pentru un efort asiduu de a deveni lideri, cat pentru curajul lor de a intra sau de a se implica in proiectele care i-au indemnat la actiune, in ciuda riscurilor implicite. Fiecare dintre noi detinem un potential. Nu este vorba numai de potentialul de "leadership". Poate fi vorba de potentialul de a deveni calugari, oameni de afaceri, politicieni, profesionisti, parinti, voluntari, practic, orice.

Aceste chemari nu trebuie interpretate ca invitatii intr-o lume fara frustrari si plina de stralucire. Dimpotriva, chemarile, dupa cum am vazut mai sus, ne determina sa riscam, sa ne punem “la bataie” cariera, timpul sau poate si resursele financiare. Inainte de a ne asuma aceasta chemare trebuie sa facem o evaluare, pentru a fi cat de cat siguri ca nu sarim intr-o piscina fara apa. Odata ce am aflat insa ca piscina are apa, ca apa este suficient de adanca, ca sarim de la o distanta putin peste abilitatile noastre si ca stim sa innotam pana la mal sau macar pana la marginea piscinei, atunci putem sari.

Dupa ce vei sari si iti vei asuma “chemarea” vei simti unele din sau un amestec din urmatoarele sentimente: frica, entuziasm, speranta, responsabilitate, nesiguranta, frustrare, implinire, ingrijorare, motivare si NOROC

Totodata te vei simti norocos pentru ca vei incepe sa-ti traiesti propriul vis si initiative care iti aduce cea mai mare satisfactie profesionala si personala. Te vei simti norocos pentru ca vei fi fortat de imprejurari sa te dezvolti, sa devii un profesionist mai bun, o persoana mai buna. In final, vei realiza ca ai ajuns sa faci ceea ce in trecut ti s-ar fi parut imposibil – atat tie, cat si celor din jurul tau.

Iata cateva intrebari prin care vei identifica circumstantele care te vor ajuta sa iti descoperi si dezvolti potentialul tau:
- Ce te deranjeaza cel mai mult din ce se intampla in jurul tau?
- Ce observi ca nu se intampla in jurul tau si ti-ai dori sa se schimbe?
- Ce poti face tu pentru a schimba aceste lucruri?
- Ce piedici ai putea avea in incercarea de a schimba aceste lucruri?
- Ce poti sa faci, la o scara mica, astfel incat sa incepi sa schimbi lucrurile asa cum ti-ai dori chiar daca vei reusi doar pentru cate o singura persoana?
- Ce poti sa faci chiar acum sa te misti in directia respectiva (sa dai un telefon, sa citesti o carte sau revista in domeniu respectiv, sa vizitezi o firma sau o institutie etc)

Astfel, in timp, vei fi considerat si tu un “norocos”!

Succes!

Un articol de Eduard Radu

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cine mai are nevoie de caracter in ziua de azi?

Credibilitatea profesionala

Valori pe masura ambitiilor profesionale?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri