Conform cercetarilor, exista o posibilitate mai mare ca angajatii ai caror sefi au cele mai slabe calitati de lider sa sufere de afectiuni ale inimii decat cei cu sefi capabili. Cu cat o persoana aflata intr-o pozitie manageriala este mai competenta, cu atat riscul decesului sau a imbolnavirilor cardio-vasculare scade.

Ati fost vreodata nevoiti sa renuntati la jobul care va placea atat de mult doar pentru ca atitudinea sefului fata de angajatii sai (inclusiv si fata de tine) era de netolerat? Ai avut dureri de cap sau insomnii gandindu-te ca maine este doar inca o zi in care trebuie sa infrunti cerintele absurde si comportamentul nejustificat al sefului? Daca da, inseamna ca stiti cat de important este sa fii un sef bun sau sa fii angajatul unui asemenea sef. A fi un sef bun este extrem de important insa nu numai pentru succesul si profitul companiei, ci si pentru starea de sanatate a angajatilor sai, se arata intr-un studiu recent ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail.

Conform cercetarilor, exista o posibilitate mai mare ca angajatii ai caror sefi au cele mai slabe calitati de lider sa sufere de afectiuni ale inimii decat cei cu sefi capabili. Cu cat o persoana aflata intr-o pozitie manageriala este mai competenta, cu atat riscul decesului sau a imbolnavirilor cardio-vasculare scade. Mai mult, riscul imbolnavirilor de inima este direct proportional si cu perioada de timp in care un angajat lucreaza pentru un sef incompetent. Cu cat perioada in care a lucrat in subordinea unui sef incompetent este mai mare, cu atat creste riscul de a suferi de o boala la inima. Prin urmare, efectele unei conduceri slabe devin din ce in ce mai vizibile odata cu trecerea timpului, se arata in studiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

“Persoanele aflate in pozitii manageriale ar trebui sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea si imbunatatirea aptitudinilor de a furniza obiective realiste si clare, de a comunica eficient si de a arata respect persoanelor aflate in subordine, este de parere Anna Nyberg, psiholog in cadrul Institutului Karolinska din Stockholm.

Pentru o perioada de aproximativ 10 ani, Anna Nyberg si colegii sau au urmarit starea de sanatate a 3122 de persoane cu educatie superioara avand varsta medie de 42 de ani. Pentru a verifica sanatatea inimii, in toata aceasta perioada au fost efectuate controale medicale regulate. Pacientilor li s-a cerut de asemenea sa evalueze stilul de conducere si calitatile sefului lor.

Intrebarile care le-au fost adresate au luat in calcul factori precum: cat de bine stiau sa comunice, sa dea si sa primeasca feedback, cat de bine se adaptau schimbarilor, ce fel de beneficii salariale ofereau si cat de mult delegau sarcinile. Anna Nyberg este convinsa ca exista o legatura intre managementul deficitar si starea de sanatate precara indiferent de venit, de clasa sociala, de cantitatea de munca sau de alti factori ai stilului de viata (fumatul si miscarea fizica) ce cresc riscul aparitiei bolilor de inima.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri