14 Ianuarie 2013 publicat în Cariera 5 share-uri

Dupa mai bine de trei ani de criza, cu multe disponibilizari si putine angajari, si in 2013 multi romani isi vor cauta un loc de munca. Specialistii chestionati de Wall-Street.ro spun ca domeniile cele mai ofertante in 2013 vor fi IT, financiar, productie automotive si ne arata cum trebuie sa actionam cand suntem in cautarea unui job.

Un CV realizat corect si onest

Pe langa datele de identificare, scolarizare, limbi straine, documentul e bine sa contina intreaga experienta a candidatului, relevanta pentru jobul la care aplica, considera Cristina Savuica, managing partner in cadrul companiei de recrutare Lugera.

Potrivit acesteia, candidatul trebuie sa aiba in vedere faptul ca CV-ul reprezinta cartea lui de vizita in prima interactiune cu potentialul angajator.


Foto: Shutterstock

Apeleaza la agentiile specializate de HR

Sansele de a gasi un loc de munca cresc o data cu trimiterea CV-ului spre agentiile specializate in servicii de HR din Romania.

Pregatirea de dinainte pentru posibile intrebari capcana

Este posibil ca unii angajatori sa utilizeze si intrebari capcana pentru a testa viteza de reactie a candidatilor, de aceea acestia trebuie sa isi pastreze calmul si sa nu devina foarte agitati in anumite situatii, crede Bogdan Florea, director general al companiei de recrutare Trenkwalder.

Punctualitatea

Un aspect foarte important este punctualitea.

Este recomandat ca un candidat sa nu intarzie atunci cand se prezinta la interviu, fiind indicat ca acesta sa ajunga cu cateva minute inainte, spune acesta.

Abordarea adecvata a interviului

Candidatul trebuie sa "se vanda" cat mai bine.

Aici sunt importante toate aspectele: pornind de la cel vestimentar, trecand prin cele de comunicare verbala si nonverbala si ajungand la cele esentiale de a sintetiza cat mai bine informatia relevanta despre experienta proprie

Citeste tot materialul pe Wall-Street.ro pentru a afla si alte detalii importante despre modul cum poti obtine un job.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri