9 Februarie 2021 publicat în Animalutze 58 share-uri

Cum alegi mâncarea potrivită pentru prietenul tău patruped?

În ziua de azi, nu mai putem compara pisicile și câinii domestici cu animalele de altădată. În ciuda faptului că sunt vietăți carnivore, pe lângă prada capturată cu multă răbdare și tenacitate, pisicii și câinii se hrăneau și cu legume, fructe, insecte etc. Însă odată cu domesticirea lor, animalele de companie au început să primească resturile de la masă.

Hrana specială pentru animală a apărut la începutul secolului trecut, iar în prezent se găsesc numeroase opțiuni din care poți alege. Pentru a-ți răsfăța cel mai bun prieten cu mâncare de calitate și foarte sănătoasă, comandă hrană pentru animalul tău de la Fera.ro.

Cum alegi mâncarea potrivită pentru prietenul tău patruped?

Cel mai bine este să discuți mai întâi cu medicul veterinar, care îți va spune care este hrana adecvată pentru animăluțul tău. Trebuie să știi că deși mâncarea uscată a fost concepută pentru a reduce timpul de preparare, iar în zilele noastre toate procesele de producere a acesteia distrug multe dintre proprietățile sale nutriționale, aceasta este una dintre cele mai utile și comode variante. Există, însă, diverse tipuri de hrană creată cu gândul la sănătatea câinilor și pisicilor.

Apoi, familiarizează-te cu tipurile de mâncare existente de piață și propune-ți să o alegi pe cea mai sănătoasă cu putință, chiar dacă nu este cea mai ieftină sau nu se găsește în toate supermarketurile din orașul tău.

Ce tipuri de hrană există și la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi mâncare pentru cățelul sau pisica ta?

Cele mai multe produse din supermarket conțin, din păcate, foarte mulți aditivi nocivi și potențiatori de gust la care animalele pot dezvolta alergii. Nutrienții din compoziția acestora sunt, de cele mai multe ori, sintetici.

Există apoi hrană premium și superpremium, făcută din ingrediente de calitate și foarte puțin procesată. Aceasta se găsește în magazine online de specialitate, în pet-shop-uri sau în cabinetele de medicină veterinară. Este varianta recomandată de cei mai mulți specialiști. În această categorie poate intra și hrană naturală, ce nu conține nimic artificial.

Care sunt aspectele la care trebuie să fii atent când achiziționezi mâncare pentru animalul de companie?

Este esențial să acorzi mare atenție ingredientelor. De preferat este ca hrana să conțină proteină animală ce nu a fost tratată hormonal, să aibă cât mai puține cereale (în special soia, deoarece multe pisici și mulți câini dezvoltă alergie la aceasta) și să fie bogate în nutrienți naturali. De asemenea, fii foarte atent și la hrana umedă, deoarece există tipuri ce conțin multă apă și puține vitamine și minerale. Bineînțeles, un alt lucru esențial este apa, care trebuie să fie mereu proaspătă și la discreție.

Sursă foto fr si main: Image by StockSnap from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri