10 Aprilie 2019 publicat în Animalutze 41 share-uri

Cele mai bune locații care oferă mai mult decât cafea bună și design atractiv: PISICI!

De foarte multe ori românii aleg să plece într-o vacanță pentru a ieși din ritmul alert în care sunt prinși zi de zi, dorindu-și să se relaxeze și să își reîncarce bateriile. Desigur, un cocktail pe malul mării poate contribui din plin la asta, dar mulți turiști preferă destinații în care pot vizita mai multe obiective turistice și doar uneori să se oprească într-o cafenea, pentru o relaxare mai „urbană”. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit pentru aceștia cele mai bune locații care oferă mai mult decât cafea bună și design atractiv: PISICI!

Prima cafenea dedicată iubitorilor de pisici, deschisă în Taipei în 1998

Chiar dacă au mai existat tentative de a concentra o afacere de acest gen doar pe pisici, Cat Flower Garden a fost prima care a avut succes. Deschiderea a avut loc în anul 1998 în districtul Shilin din Taipei, dar la început nu a funcționat conform așteptărilor. Totul s-a schimbat când o televiziune a realizat un reportaj despre specificul acestui loc iar numărul clienților a crescut considerabil. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

În prezent localul se bucură de 15 pisici, 2 câini și o pasăre, dar au fost vremuri în care clienții se puteau juca cu 20 de pisici în același timp. Toate pisicile au fost antrenate să nu consume din băuturile clienților, dar managerii nu au putut garanta niciodată pentru conținutul farfuriilor.

Când să mergi în vacanță în Taipei: Vara este considerat anotimpul taifunurilor, deci este recomandat doar celor care vor mai multă adrenalină. În restul anului temperaturile sunt perfecte pentru plimbări (chiar dacă în septembrie ploile sunt mai frecvente).
 

Încăperi colorate pe 2 etaje în Madrid și expresii în limba spaniolă pentru interacțiuni cu animale

Spre sfârșitul anului 2013 a apărut în capitala Spaniei un spațiu care își concentrează atenția pe a oferi condiții bune de trai pisicilor mai puțin norocoase. Astfel, în grija unei organizații non-profit camerele pictate tematic și dotate cu cele mai atractive jucării pentru pisici au devenit gazda celor fără stăpân. Pentru că scopul nu este profitul material ci oferirea ajutorului cât mai multor pisici, toate veniturile cafenelei se îndreaptă către sterilizarea și vaccinarea pisicilor care ajung în grija oamenilor inimoși din La Gatoteca. Desigur, vizitatorii care se îndrăgostesc de pisicile de aici pot alege să le adopte sau să doneze banii pentru nevoile lor ulterioare. În plus, pot primi o listă cu expresii pe care vorbitorii de limba spaniolă le folosesc pentru a interacționa cu prietenii mieunători.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Când să mergi în vacanță în Madrid: Vara este anotimpul cel mai călduros (uneori temperaturile depășesc 40 de grade Celsius) deci este de evitat de către cei care nu sunt prieteni buni cu Soarele. În restul anului clima mediteraneană face călătoriile mai ușoare, fără bagaje pline de haine voluminoase.
 

Spațiul de mângâiat pisici în tandem cu laboratorul de macarons - New York

Foto: Maglara /Shutterstock

În orașul care nu știe să doarmă există o combinație foarte atractivă: pisici și macarons în formă de pisici. Meow Parlour a fost înființat de echipa de la Macaron Parlor (motiv pentru care există și serviciul de livrare express între locații) și oferă timp în spațiul lor pentru a sta alături de pisici. Clienții vin aici să învețe, să lucreze, să vadă filme, sau să asculte muzică, toate în timp ce mângâie cel puțin o pisică. Există un parteneriat cu o organizație care participă la salvarea pisicilor fără stăpân, prin urmare misiunea acestui spațiu conține și intermedierea adopțiilor, ceea ce aduce o valoare adăugată considerabilă.

Când să mergi în vacanță în New York: Lunile de primăvară și de toamnă sunt perfecte pentru o vizită în metropola americană pentru cei care vor să se bucure de temperaturi ideale pentru plimbări, fără să fie sufocați de mulțimea de turiști care vin din toate colțurile lumii. 
 

Cafeneaua cu timp și educație pentru studenți din Singapore

Cat Cafe Neko no Niwa a fost înființată de un cuplu care crede în puterea educației și a călătoriilor care schimbă vieți. Sam și Sue au fost într-o excursie în Japonia și au fost mișcați de o imagine care i-a făcut să conștientizeze puterea terapeutică a pisicilor: Un domn a ales să petreacă câteva minute într-o cafenea doar stând cu ochii închiși și cu o pisică în brațe - cat power nap. Întorși acasă, au deschis o cafenea care găzduiește pisici fără stăpân, indiferent de rasă (spre deosebire de cele din cafeneaua Japoneză). Există o taxă pentru timpul petrecut în cafenea, dar studenții primesc o băutură din partea casei, din dorința antreprenorilor de a promova afecțiunea animalelor în rândul tinerilor. 

Când să mergi în vacanță în Singapore: Atât temperaturile cât și umiditatea au aproximativ aceleași valori pe parcursul anului, deci vremea nu ar trebui să fie o preocupare în planificarea călătoriilor. 

Spațiul deschis cu ajutorul donatorilor în Londra

Foto: el_cigarrito /Shutterstock

În 2014 o campanie de crowdfunding a strâns peste 100.000 de lire pentru deschiderea unui local dedicat pisicilor. Astăzi spațiul poate fi vizitat cu programări cu mult timp în avans și are reguli stricte pentru a păstra bunăstarea animalelor adorate. De exemplu, oricât de restrictiv ar părea, copiii sub 12 ani nu vor fi primiți în Lady Dinah`s Cat Emporium, pisicile nu pot fi luate în brațe sau deranjate în timp ce dorm și nici aglomerarea spațiului din jurul lor nu este tolerată (deci mângâierile vor fi făcute pe rând). Afacerea se dezvoltă constant, prin urmare clienții pot cumpăra produse personalizate sau pot rezerva experiențe speciale de servit ceai alături de pisici (High Tea with Cats). 

Când să mergi în vacanță în Londra: Lunile Iulie, August și Septembrie sunt cele mai preferate de turiștii care caută temperaturi ideale pentru plimbări și pentru vizitele castelelor celebre, chiar dacă sunt și cele mai aglomerate. 
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri