7 Martie 2016 publicat în Animalutze 29 share-uri

Daca ai in casa o pisica, esti o femeie fericita. Insa asta nu e totul, iar beneficiile legate de detinerea unei mici feline sunt de necontestat.

Pisicile sunt adevaratele vedete ale internetului si devin frecvent niste „aspiratoare de like-uri” pe retelele de socializare.

Postul american de televiziune CBS a realizat un reportaj prin care a demonstrat cat de ampla este prezenta pisicilor in mediul online. Conform unei companii producatoare de mancare pentru pisici, 15% din intregul trafic de pe internet are legatura cu pisicile.

Pisicile sunt foarte frumoase si jucause si ne place sa le avem in casa. In plus, detinerea unei feline iti ofera cateva beneficii greu de ingnorat:

1. Sunt foarte usor de crescut

In ciuda aparentelor, pisicile sunt printre cele mai nepretentioase animale de companie din lume. Este de ajuns sa-i cureti litiera o data pe zi si sa o hranesti de doua sau de trei ori in decurs de 24 de ore pentru a fi cu constiinta impacata. Pisica poate fi lasata singura si doua sau trei zile, iar hrana si toate celelalte lucruri de care ai putea avea nevoie pentru a o creste pot fi gasite la preturi foarte convenabile intr-un astfel de magazin online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

2. Esti mai inteligenta

Un studiu britanic citat de The Telegraph a demonstrat ca persoanele care detin o pisica sunt mai inteligente si mai educate decat posesorii de caini. Explicatia este simpla: persoanele inteligente si educate tind sa lucreze mai multe ore pe saptamana decat persoanele mai putin inteligente, de aceea prefera pisicile, care sunt mult mai usor de intretinut decat cainii.

3. Pisica este „ecologica”

Un studiu realizat in 2009 si citat de seattletimes.com a aratat ca, de-a lungul intregii vieti a unui caine, resursele necesare pentru a-l ingriji si a-l hrani genereaza o amprenta de carbon (cantitatea totala de gaze cu efect de sera) egala cu cea a unui Hummer (o masina de teren extrem de poluanta, folosita indeosebi de armata SUA). Spre deosebire de caini, pisicile au o amprenta de carbon similara cu un automobil Volksvagen Golf.

4. Are un efect terapeutic in situatii de pierdere a unei persoane dragi

Pierderea unei persoane dragi este extrem de dureroasa, insa detinatoarele de pisici trec mai repede peste o astfel de pierdere si manifesta mai putine simptome ale durerii sufletesti, noteaza site-ul mentalfloss.com.

5. Ii ajuta pe barbati sa-si gaseasca jumatatea

Un sondaj citat de prnewswire.co.uk a aratat ca 90% dintre femei sunt de parere ca barbatii care detin o pisica sunt mai draguti decat ceilalti.

6. Te ajuta sa eviti bolile de inima

Persoanele care au o pisica timp de cel putin 10 ani sunt cu 30% mai putin predispuse la o moarte prematura cauzata de bolile de inima decat persoanele care nu detin o pisica, conform unui studiu citat de medicalnewstoday.com.

7. Exista o stransa legatura emotionala intre femei si pisici

Un studiu citat de publicatia Time a aratat ca detinerea unei pisici reprezinta pentru femei echivalentul emotional al unui partener romantic. In plus, pisicile isi amintesc gesturile de tandrete ale stapanilor si „intorc favorul” ulterior.

8. Pisica spune multe despre personalitatea ta

Posesorii de pisici sunt mai tacuti si mai introvertiti decat posesorii de caini, conform unui articol publicat pe psychologytoday.com. Cu toate acestea, ei sunt mai de incredere si manifesta mai multa incredere in cei din jurul lor decat persoanele care nu detin un animal de companie. In plus, posesorii de pisici sunt mai putin manipulatori si mai modesti decat celelalte persoane.

9. Nu in ultimul rand, stapanii pisicilor pot realiza astfel de fotografii:

Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri