Perioada de calduri se refera de fapt la estru ( 5-15 zile), este perioada in care femela este fertila si accepta masculul.

Un material scris in exclusivitate pentru Garbo de ANCA IVAN - Specialist Animax

________________________________

Maturitatea sexuala se instaleaza la varste diferite astfel: la rasele de talie mica poate aparea in jurul varstei de 4-6 luni pentru ca la rasele de talie mare sau gigant sa se instaleze la 2 ani.

In medie ciclul sexual se repeta de doua ori pe an la rasele mici si cam la 12-18 luni la rasele mari si gigant.

Ciclul sexual la catele are patru faze: proestru, estru, diestru si anestru.

Proestru dureaza 5-10 zile. Primul semn clinic decelabil de catre proprietar este umflarea vulvei, ulterior incep sa apara scurgerile sangvinolente de culoare rosie inchis. Femela atrage masculii insa nu accepta imperecherea.

Perioada de calduri se refera de fapt la estru ( 5-15 zile), este perioada in care femela este fertila si accepta masculul. In aceasta etapa vulva incepe sa-si micsoreze volumul iar secretiile incep sa se reduca semnificativ si sa capete o nuanta rozalie. Ovulatia are loc la 24 - 48 ore de la debutul estrului. In aceasta etapa are loc imperecherea si femela poate ramane gestanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Perioada cea mai fertila corespunde cu ziua 7-10 de la debutul caldurilor.

Diestru este urmatoarea perioada dupa estru si dureaza 60 – 90 de zile in aceasta are loc gestatia sau revenirea uterului la normal.

Anestru este perioada de liniste uterina si are o durata de 3-4 luni in functie de individ. Reluarea ciclului sexual trebuie sa se faca la intervale egale de timp.

Ceea ce vede proprietarul sunt semnele clinice care corespund primelor doua faze ale ciclului sexual proestrului si estrului.

O atentie deosebita trebuie acordata starii emotionale a femelei. Caldurile sunt insotite de o explozie hormonala ceea ce face ca unele exemplare sa fie anxioase, nelinistite, femela simte o durere abdominala si isi cauta un loc confortabil, calduros.

Femela prezinta scurgeri abundente si se va toaleta foarte des, va cauta un loc confortabil. Daca pana acum canapeaua era preferata ei mai cu seama in aceast moment este nevoie sa-si pastreze tabieturile.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

In aceasta perioada intentiile noastre au in vedere pastrarea locuintei curate, evitarea unei imperecheri nedorite dar si tratarea cu intelegere a acestei situatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri