La ora actuala pe piata exista o gama variata de produse destinate ingrijirii corporale a patrupezilor. Alegerea fiecaruia dintre ele trebuie sa se faca tinand cont de urmatoarele aspecte: varsta, textura firului de par, lungimea firului de par, culoarea blanii, particularitati individuale.

Iata cateva sfaturi pentru a oferi animalului nostru de companie o igiena corporala adecvata:

1. Frecventa imbaierii; in mod normal cainii se spala la 2-3 luni. Imbaierile dese vor inlatura stratul de sebum de la nivelul pielii lasand practic pielea expusa multiplicarii microorganismelor.

In cazul in care animalul se murdareste foarte des putem apela la sampoanele cu spalare uscata intre perioadele de spalare normala care vor mentine acest strat de protectie la nivel cutanat lasand totodata blanita curata.

Exista de asemenea sampoane pentru spalare frecventa care ofera un plus de protectie pielii expuse in astfel de situatii.

2. Inainte de imbaiere animalele vor fi pieptanate facilitand astfel desprinderea firelor moarte si patrunderea samponului in profunzime.

3. Temperatura apei trebuie sa fie potrivita, se prefera apa calduta, o temperatura a apei prea mare nu va face decat sa moleseasca animalul, sa-l epuizeze dar si temperatura prea scazuta va fi resimtita tot ca pe un disconfort.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

4. In timpul imbaierii o atentie deosebita se va acorda ochilor si urechilor. Disconfortul creat de patrunderea samponului la nivelul ochilor va face ca animalul sa-si piarda rabdarea sau sa evite baile ulterioare.

Si urechile trebuiesc protejate in timpul baii pentru-ca excesul de umiditate de la acest nivel ar putea fi punctul de plecare pentru eventualele otite. Se recomanda ca inainte de baie in urechi sa fie introduse somoioage de vata pentru a evita patrunderea apei in conductul auditiv .

In timpul uscarii se va face si igiena urechilor.

Este foarte important ca atunci cand cumparam samponul sa nu alegem un produs universal ci sa-l alegem in functie de tipul de blana pe care-l are animalul nostru de companie.

de Anca Ivan - Specialist Animax

Foto homepage: baie caine, sampon caine @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri