La ora actuala pe piata exista o gama variata de produse destinate ingrijirii corporale a patrupezilor. Alegerea fiecaruia dintre ele trebuie sa se faca tinand cont de urmatoarele aspecte: varsta, textura firului de par, lungimea firului de par, culoarea blanii, particularitati individuale.

ANCA IVAN - Specialist Animax - a pregatit in exclusivitate pentru Garbo un material despre igiena corporala adecvata in cazul patrupedelor, dar si despre tipul de sampon potrivit animalutului tau.

_______________________________________

Sampoanele cu spalare uscata se recomanda cateilor in primele luni de viata, perioada care corespunde de obicei cu imunizarea post vaccinala. Acestea pot fi sub forma de pudra sau de spray, si se aplica pe blana lasandu-se cateva minute sa actioneze.

Au un foarte mare avantaj, acela ca nu necesita clatire evitandu-se astfel imbaierea clasica. Sampoanele cu spalare uscata absorb si elimina excesul de sebum revitalizand astfel firul de par, redandu-i stralucirea si neutralizand mirosul mai putin placut. Puiutii in primele luni de viata au un sistem imunitar foarte fragil. Acesta tinde sa se consolideze odata cu inaintarea in varsta motiv pentru care se evita baia propri-u zisa pe de-o parte pentru ca imunitatea la nivelul pielii este in formare si o samponare normala nu ar face decat sa elimine stratul de sebum protector de la acest nivel si sa lase catelul descoperit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Legat de perioada de vaccinare, se recomanda ca igiena corporala in aceasta etapa de viata sa se faca folosind spalarea uscata pentru a reduce riscul ca in urma samponarii clasice catelul sa raceasca si astfel sistemul imunitar sa nu mai raspunda fata de vaccin si fata de eventuala stare de boala.

Samponarea uscata este o solutie salvatoare atunci cand vine vorba de animale in varsta, in convalescenta, operate, stresate, unde ne propunem sa evitam cat de mult manipularea acestora si implicit disconfortul pe care l-ar provoca o imbaiere clasica.

Samponarea uscata este recomandata si in situatii normale la caini care se murdaresc foarte des si in cazul carora dorim sa evitam imbaierea foarte frecventa cu sampoane uzuale.


Sampoanele puppy cu spalare normala
sunt recomandate dupa varsta de 4-5 luni pana la varsta adulta si nu numai. Fata de sampoanele pentru adulti prezinta marele avantaj ca sunt hipoalergenice, sunt mult mai blande si mai adaptate imunitatii cutanate in aceasta etapa de viata.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Foto int: catelus, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri