La ora actuala pe piata exista o gama variata de produse destinate ingrijirii corporale a patrupezilor. Alegerea fiecaruia dintre ele trebuie sa se faca tinand cont de urmatoarele aspecte: varsta, textura firului de par, lungimea firului de par, culoarea blanii, particularitati individuale.

Sampoanele pentru adulti se vor alege tinand cont de tipul de blana pe care il au animalele noastre de companie. De exemplu sampoanele pentru blana alba sau pentru blana deschisa la culoare contin anumite ingrediente (musetel, lamaie, etc) care au rolul de a mentine pigmentul natural al firului de par inlaturand pigmentatiile nedorite.

Foto: imbaiere caine, Shutterstock

Din contra, daca blanita patrupedului nostru este inchisa la culoare trebuie sa stim ca si in aceasta situatie avem produse corespunzatoare.

Sampoanele pentru blana lunga au in compozitia lor uleiuri ce patrund in profunzimea firului de par, evita electrizarea si ofera o pieptanare usoara a acestui tip de blana.

Tot pentru o pieptanare usoara se recomanda balsamurile dar si solutiile pentru descalcire.

Sunt si anumite situatii particulare, de exemplu cainii cu alergii, cu dermatite, cu paraziti pentru care exista sampoane specifice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

In general cainii iubesc apa, si din acest punct de vedere baia trebuie perceputa ca pe un moment de rasfat, de relaxare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri