ghid pentru o viaţă împlinită

Virtutile terapeutice ale sucurilor naturale

Alimentele medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice (si la indemana oricui) sunt fructele si legumele. Virtutile lor terapeutice se datoreaza principiilor active, sarurilor minerale, vitaminelor etc., pe care ele le contin in cantitati apreciabile.

Cele mai multe proprietati terapeutice le au sucurile care se pot consuma simple, in stare naturala sau puse in mancare. Ele pot fi folosite la echilibrarea unei alimentatii nesanatoase, abuzive, in curele de slabire sau la dezintoxicarea organismului (cate o zi sau doua pe saptamana, exclusiv), cat si in tratarea unor boli de ficat, rinichi sau stomac.

Sfaturi pentru folosirea sucurilor

• sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cat mai proaspete
• inainte de a fi introduse in storcator, fructele si legumele trebuie spalate foarte bine cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri, coaja fiindu-le pastrata
• inainte de consumarea sucului si trei ore dupa, nu se va manca nimic
• sucul se consuma numai in primele trei ore dupa preparare, cat mai incet posibil, de-a lungul a 1 – 2 ore
• sucul cu gust nu tocmai placut se poate amesteca cu un altul
• cand se consuma in exclusivitate suc, cantitatea respectiva va fi de 1 – 2 litri pe zi

Cele mai importante sucuri naturale si utilizarea lor terapeutica

- sucul de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza

- sucul de capsuni: boli reumatice, tulburari de crestere (la copii)

- sucul de cirese: boli reumatice, ateroscleroza, guta, obezitate, fragilitate vasculara

- sucul de dude: constipatie, afte, stomatite

- sucul de grapefruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara

- sucul de lamaie: oboseala, convalescenta, ulcer gastric, perioada de crestere la copii

- sucul de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza (profilactic)

Citeste si:

- sucul de pere: anemii, astenie, diaree, guta, surmenaj, tuberculoza

- sucul de prune: oboseala, boli reumatice, ateroscleroza, constipatie

- sucul de struguri (numit, datorita calitatilor sale deosebite si “lapte vegetal”): boli reumatice, guta, litiaza biliara si urinara, obezitate (in acest ultim caz, in exclusivitate, cate un litru pe zi, 1 – 2 zile pe saptamana)

- sucul de cartofi: ulcer gastric si duodenal, diabet zaharat (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de lamaie)

- sucul de castraveti: boli reumatice, guta (simplu sau amestecat cu suc de telina sau de struguri), riduri (in aplicatii externe)

- sucul de ceapa: diabet zaharat, boli reumatice, prostata, edeme (simplu sau amestecat cu suc de morcovi sau de telina)

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Virtutile terapeutice ale sucurilor naturale.


Discutii despre Virtutile terapeutice ale sucurilor naturale

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

vitamine din fructe (1 comentariu, 334 vizualizari)
daca nu sunt contaminate cu pesticide si iradiate prin supermarket, cu certitudine sunt extraordinare toate fructele.

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.