Iata ce provoaca vergeturile si ce tratamente poti aplica acasa, zi de zi, pentru ca ele sa devina mai putin vizibile si pentru a preveni aparitia lor:

Desi atat de multe dintre noi le au, inca circula o multime de informatii eronate despre vergeturi. Se spune ca ele nu ar putea fi estompate si ca odata ce apar, le vei avea toata viata. Adevarul este, insa, ca le poti estompa, daca stii metodele potrivite. Iata ce trebuie sa stii despre vergeturi si ce poti face pentru a scapa de ele:

Unul dintre cele mai raspandite mituri despre vergeturi este acela ca ele apar doar la femeile insarcinate. Un alt mit este si acela legat de kilogramele in plus. Nu doar persoanele cu cateva kilograme in plus au vergeturi, ele nu apar din cauza alimentatiei grase. Daca si tu te numeri printre milioanele de femei care au vergeturi, atunci trebuie sa afli despre acest tratament pentru vergeturi. Dupa cum vezi in clipul cu respectivul tratament, el implica mai multe etape, menite si sa te relaxeze, dar si sa estompeze vergeturile si sa previna aparitia lor. Acelasi tratament are efecte si impotriva celulitei, asa ca ai parte de mai multe beneficii cu ajutorul lui.

Iata ce provoaca vergeturile si ce tratamente poti aplica acasa, zi de zi, pentru ca ele sa devina mai putin vizibile si pentru a preveni aparitia lor:

Factorii genetici si hormonali se numara printre cauzele principale

Vergeturile pot avea si cauze genetice. Daca mama ta are vergeturi, sansele ca ele sa-si faca aparitia si pe pielea ta sunt destul de mari. Nu trebuie sa uiti nici de hormoni, care joaca un rol foarte important in felul in care arata pielea noastra. Ei sunt responsabili de crearea fibrelor de elastina si colagen, iar cand exista fluctuatii hormonale, pielea este mai putin elastica, fapt ce duce la aparitia vergeturilor.

Cresterea rapida in greutate poate duce la aparitia lor

Cand greutatea ta creste, pielea se intinde, iar daca acest lucru se intampla brusc, pot aparea si vergeturile. La pubertate sau in adolescenta, multor fete (dar si unor baieti) le apar vergeturi; cresterea in inaltime, in greutate, dezvoltarea soldurilor si alte astfel de schimbari care se produc in aceasta perioada a vietii duc, adesea, la aparitia liniilor albe in zone precum fesele, coapsele sau pe abdomen.

Vergeturile pot ascunde o afectiune

Desi le privim ca pe o simpla problema estetica, vergeturile pot sa ascunda si unele afectiuni. Sindromul Cushing, sindromul Marfan sau sindromul Ehlers Danlos (EDS) pot fi responsabile de aparitia vergeturilor, iar pana nu vei trata aceste boli nu vei putea sa elimini vergeturile.

Cum poti trata vergeturile acasa

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci daca vergeturile iti dau batai de cap este sa discuti cu medicul. El se va asigura ca ele nu ascund alte probleme de sanatate. Apoi, iti ramane doar sa aplici remediile de mai jos. Diferenta dintre aceste remedii si tratamentul profesional pentru vergeturi este ca remediile pe care le faci acasa au nevoie de mai mult timp pentru a-si face efectul si e nevoie de conscventa.

Iata ce trebuie sa faci:

Ai grija la alimentatie – pentru ca vergeturile apar din cauza cresterii bruste in greutate, trebuie sa faci tot posibilul ca acest lucru sa nu se intample. Un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata si exercitii fizice zilnic te ajuta

Bea cel putin 2 litri de apa pe zi - apa este esentiala pentru buna functionare a organismului, iar ea va face adevarate minuni pentru aspectul pielii tale.

Aplica zilnic creme hidratante pe tot corpul, mai ales dupa dus

Foloseste uleiuri naturale pentru a le estompa – uleiurile de migdale, de ricin, de masline sau de cocos trebuie aplicate de cel putin 3 ori pe saptamana pentru a vedea rezultatele.

Tu ai vergeturi? Cum le tratezi de obicei?

Sursa foto: Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la newsletter-ul Garbo.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri