Varza murata este poate unul din alimentele specifice sezonului rece, insa te-ai gandit de ce specialistii ne indeamna sa consumam acest aliment?

Sursa: Healthy Kudika

Varza murata era considerata un aliment de nelipsit pentru calatoriile de lunga durata, inclusiv pe mare, pentru ca proteja oamenii de scorbut. Semn vechi ca varza murata contine suficienta vitamina C pentru a ne mentine sanatatea.

Stiai ca varza murata este considerata a avea proprietati anticancerigene?

Cruciferele se pare ca ne protejeaza organismul impotriva celulelor canceroase, iar printre acestea cele mai puternice sunt varza, broccoli si conopida.

Varza murata – un probiotic natural

Fermentii din varza murata, dar si din zeama de varza, joaca un rol extraordinar in mentinerea sanatatii organismului. De asemenea, prin procesul de fermentare, varza murata contine enzime care stimuleaza sistemul imunitar si care, alaturi de probiotice, participa la detoxifierea colonului. Probioticele sunt cunoscute ca jucand un rol protectiv impotriva candidozei vaginale, fiind totodata indicate in tratamentul cu antibiotice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Varza murata curata ficatul

Daca te confrunti des cu stari de oboseala, dormi putin sau pur si simplu ai ficat gras sau alta suferinta hepatica, iti recomandam sa consumi varza murata in fiecare zi din sezonul rece. De asemenea, daca iei anticonceptionale si iti doresti o cura de detoxifiere hepatica, bea o cana de moare in fiecare zi, pe toata perioada iernii.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: Varza murata, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri