14 Iunie 2013 publicat în Social 94 share-uri

Ce ne face frumoase in ochii unui barbat? 'Frumusetea la care ma refer sfideaza gravitatia si timpul. Nu are nevoie de Botox sau Piltates si diete riguroase', spune un barbat de 50 de ani. Citeste-i argumentatia si spune-ne daca esti de acord cu el.

Este ceva alchimic, ceva anume transformator, ceva ce are legatura cu sufletul...

Despre faptul ca femeile se privesc prin ochii barbatilor, am mai discutat. Am demontat modul cum, sub presiunea mesajelor venite din partea industriei de infrumusetare, de la zona de retail, pana la beauty, farmaceutice, etc. femeile isi creeaza un anume deziderat al frumusetii, care in proportie de peste 90% nu se potriveste realitatii. Mai mult decat atat, credem “pe cuvant” ca aceasta imagine a frumusetii o cauta barbatii din jurul nostru.

Lucrurile nu stau deloc chiar asa! Psihologul Adam Sheck deconstruieste acest mit contemporan, prin intermediul experientelor sale de barbat, dar si de tearpeut. Adam Sheck are o fata de 19 ani. Considera ca este important sa abordeze acest subiect, cu gandul la fiica lui…

Ca barbat, tata al unei fete de 19 ani, sunt uneori ingrijorat de aceasta continua obsesie a societatii pentru frumusete, in mod concret, cu privire la definitia si atitudinea noastra, in ceea ce priveste frumusetea feminina. Mesajele pe care le primim sunt incarcate de anxietate si axate pe a aprecia frumusetea pastrata in mod artificial si agatandu-ne de ea. Premiza este aceea ca imbatranirea le face pe femei sa nu mai fie la fel de frumoase, sa isi sacrifice timp, bani si sanatatea ca sa se conformeze unor standarde ale frumusetii dictate din exterior”…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Foto: Shutterstock.com - femeie frumoasa

“Sunt un barbat care a trait pe planeta asta mai mult de jumatate de secol si mai mult decat atat, un psiholog din Los Angeles, asa ca am vazut si am auzit multe pe tema aceasta si de aceea as vrea imi ofer perspectiva", spune Adam.

In primul rand, o femeie nu e frumoasa pur si simplu, exista mereu un observator care interpreteaza frumusetea, iar eu as vrea sa aduc in discutie modul cum barbatul creeaza frumusetea prin perceptia sa asupra femeii.

IUBIREA INSEAMNA FRUMUSETE

Da, chiar cred cu tarie ca iubirea si admiratia unui barbat au un rol in creearea frumusetii unei femei. Ca fost inginer, am invatat din fizica quantica faptul ca observatia afecteaza „realitatea” a ceea ce este observat.

Si atunci cand spun acestea, as vrea sa fac o diferenta intre frumusete si atractivitate. Noi, in mod biologic avem predispozitie catre ceea ce este atractiv, bazat pe ceea ce ar creea un material genetic bun de la ambele sexe. Nu e romantic, dar e adevarat.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic!

Dupa cum spune teoria, atractivitatea clasica ar fi bazata pe simetrie si proportie. Cu cat mai simetric, cu atat mai pur si mai pregatit pentru supravietuire. Reactionam la acest fapt in mod visceral, la un nivel inconstient.

Nu e chiar o noutate aceasta. Cei care au creat Piramidele Egiptene, dar si Leonardo Da Vinci si multi alti renascentisti foloseau proportia de aur 1:1,62 pentru a-si crea capodoperele. Cand o persoana sau un obiect se incadreza in aceasta proportie, o consideram sau il consideram frumos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri