Fundatia Romana a Inimii a lansat Campania de educatie a populatiei pentru preventia bolilor cardiovasculare in Romania, SOS CARDIO � Atentie, risc cardiovascular!

Romania ocupa un nedorit loc fruntas in topul deceselor din cauze cardivasculare din lume. Exista studii care arata ca doi din trei romani mor prin boli cardiovasculare, ca unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala, iar accidentul vascular cerebral reprezinta o afectiune frecventa.

“A controla riscul cardiovascular inseamna sa poti prelungi speranta de viata cu cel putin zece ani”, declara Prof. Dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii, initiatoare a campaniei SOS Cardio – Atentie, risc cardiovascular!

Campania isi propune sa constientizeze populatia despre factorii de risc cardiovascular si acumularea lor. Cei mai multi dintre noi avem, in acelasi timp, mai multi factori de risc (fumam, suntem sedentari, ducem o viata stresanta, avem in familie un istoric cardiovascular, avem valori crescute ale tensiunii arteriale sau ale colesterolului etc). Acesti factori de risc, luati impreuna, definesc riscul nostru cardiovascular global.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații

Cu alte cuvinte, cu cat adunam mai multi factori de risc cardiovascular, riscul cardiovascular global este mai mare. Acesta se calculeaza prin multiplicarea riscurilor aduse de fiecare factor de risc si nu este simpla suma a acestora. De aceea, evaluarea periodica a riscului cardiovascular global este importanta pentru sanatatea cardiovasculara.

Ceea ce trebuie sa mai stim este ca barbatii sunt mai predispusi la boli cardiovasculare dupa varsta de 45 de ani, iar femeile dupa instalarea menopauzei, adica in jurul varstei de 55 de ani.

“Romania ocupa unul dintre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste speranta de viata, romanii traind cu zece ani mai putin decat cetatenii altor tari din cauza bolilor cardiovasculare”, a subliniat presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Dr. Dan Deleanu.

“Suntem constienti de responsabilitatea pe care o avem si avem convingerea ca putem schimba in bine societatea in care traim”, declara Dr. Raed Arafat, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, institutie care sustine campania.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Bolile cardiovasculare reprezinta, in prezent, principala cauza de mortalitate la nivel mondial. Romania ocupa locul 3 in lume, 62% din totalul deceselor fiind din cauza bolilor cardiovasculare. “Exista o nevoie acuta de informare. Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista factori de risc cardiovascular. De unii dintre acestia sunt constienti, dar ii ignora, iar despre altii nici macar nu au aflat. Vizita la medic nu trebuie sa aibe loc numai in cazuri de urgenta, ci si pentru preventie”, explica Prof. Dr. Dan Gaita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri